Yankee Candle Vanilla Lime heb ik altijd overgeslagen, zowel online als in de winkel. Ik vind limoen zuur en scherp en in combinatie met romige, zachte vanille leek me dat niet lekker. Sowieso houd ik niet erg van citroen- of limoengeuren. Totdat ik een tart cadeau kreeg bij een bestelling. Dan moet je het natuurlijk wel gaan proberen.

Smooth and refreshing – the creamy richness of vanilla with sweet cane sugar and a zesty lime twist.

Ik deed een halve tart in een mediumhoge brander, de geurverspreiding was erg goed. De geur is wel heel apart, ik heb er echt aan moeten wennen. Ik rook voornamelijk vanille en op de achtergrond een lichte noot van de zure limoen. De geur was vooral romig maar werd verstoord door die zure lucht erin. Ik heb het na twee uur uitgeblazen.

Niet veel later kocht ik een 3-pack car jars waar ook weer deze geur bij zat. En tot mijn verbazing vond ik het in mijn auto een heerlijke geur. Fris, zoet, romig, fruitig, deze geur heeft eigenlijk alles wat ik lekker vind. De car jar bleef ook heel lang geur afgeven. Elke keer als ik mijn auto in stapte was ik weer blij met de geur.

Maar ja, hoe kan het dat de car jar zo anders beviel dan de tart? Ik heb inmiddels wel door dat ik na een tijdje geuren ineens wel of niet lekker meer vind. Mijn ‘smaak’ kan zo wisselen, vandaar dat ik geuren nooit helemaal afschrijf.

Dus ik heb de resterende halve tart van de bodem van mijn bak gegraaid en weer in de brander gemikt.
Dit keer rook ik de limoen wel, maar niet scherp en zuur. Dit keer was het fris, de romige vanille maakt dat ik het schuimig vind ruiken. Geen idee of je dan weet wat ik bedoel. Het ruikt luchtig, en ik weet dat dat eigenlijk niet kan, haha.
De limoen is wel te ruiken, al vind ik de vanille overheersen. Droog ruik je de limoen juist heel sterk.

Inmiddels heb ik ook een kleine jar van deze geur gekocht, gewoon omdat ik het nu wel een fijne geur vind. Ik brand deze vaak in de keuken, een kleine jar kan namelijk geen woonkamer vullen. En ik vind het nog een echte keukengeur ook, fris, zoet en vrolijk.