Yankee Candle Turquoise Sky wordt als volgt beschreven:

Calm, salty air with hints of sea grass and musk, float gently on ocean waves . . . off on an adventure beneath a bright blue sky.

Ik heb al een tijdje twee tarts. Ik heb ze ooit opnieuw gekocht dus ik zal deze geur dan wel lekker gevonden hebben? Of ik kijk er graag naar. Het kan allebei, je hebt in eerdere posts van mij vast al gemerkt dat ik nogal een zwak heb voor mooie kleuren en labels. En ik ben echt gek op de kleur turquoise.

Ik houd helemaal niet van oceaangeuren, zeegeuren of wat voor woord er ook voor bestaat. Ik woon naast het strand en ik weet hoe de zee ruikt. Dat ruikt vaak naar afval, zout afval met een vislucht. Zo lekker ruikt het dus niet eens. En áls er dan eens een fijne lucht uit die zee komt is het een zoute geur maar helemaal niet zo fris als de meeste Yankee Candle geuren je doen denken. Beach Holiday is bijvoorbeeld een regelrechte belediging richting ons, strandliefhebbers. Wat een smerige toiletverfrisser vind ik dat, bleh.

Wat onze oceaan doet is je een fris, vrij gevoel geven. “Even uitwaaien”. De geur, ook al vind ik het vies, zegt eigenlijk met alles: “clear your mind, vergeet vandaag, kijk hoe chill ik ben”. En terwijl je doorstapt over het strand zie je álles. De boot die eigenlijk 10 km verderop ligt, de vuurtoren van de stad verder, de groep paarden die nog stipjes zijn, de vogels in de duinen of tussen de schelpen. Het is zo groot en dan voel je je zo vrij.

Maar goed.

Yankee Candle Turquoise Sky komt dus niet in de buurt van zeegras of een oceaan. Maar ik snap waar ze naar toe willen. Het is een “schone” geur, een die fris ruikt en toch een wat zachtere noot heeft. De meeste frisse geuren zijn al snel geuren die je alleen tijdens het dweilen of afwassen op durft te zetten. Deze niet. Deze zal wel goed zijn in het verdrijven van vieze luchten want fris is het wel. De oceaangeur die Yankee Candle naar voren wilt laten komen is te herkennen. Maar of het nu dankzij de musk is of het zogenaamde zeegras, het is zachter dan ik gewend ben van andere oceaangeuren. Verwar het niet! Want deze geur is niet zacht, het is zachter.

Dit is een maak-je-hoofd-leeg-geurtje. Een geur om te branden tijdens daglicht of juist tijdens je warme bad of douche na een lange, uitputtende dag.
En ik herhaal mezelf nog maar even: die kleur! Oh my. Turquoise Sky is toch een meer dan prachtig accessoire op je salontafel?

Turquoise Sky is gelukkig overal in Nederland verkrijgbaar en verdwijnt voorlopig nog niet.
Tip: bij Geurbazaar kost de large jar nu slechts € 23,50.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Turquoise Sky
Author Rating
4