Al geruime tijd Yankee Candle fanaat en nog nooit tea lights geprobeerd. Hm.
Toen ik nog in een krappe studentenflat woonde, gebruikte ik heel wat geurende theelichten. Die van de Ikea waren mijn favoriet. Ik rook ze best aardig, helemaal als je er zo’n vier tegelijk brandde.

Die van Yankee Candle zijn echter wel een stukje prijziger dan die van Ikea.
Voor 12 lichten betaal je € 9,95. Dat is € 0,83 per theelichtje. De brandduur zou ongeveer 4 tot 6 uur zijn.
Ik koos voor de geur Salted Caramel, omdat 1: ik 25% korting kreeg bij My Candle Store en 2: deze geur is vrij sterk dus hoopte ik de lichten goed te gaan ruiken.

Yankee Candle Tea lights

Ik plaatste één theelicht in een houder en zette het op de salontafel. Verder brandde ik niets. De salontafel staat op nog geen halve meter van onze bank, waar ik mezelf op neer had gelegd, en ik was benieuwd of één theelicht voldoende zou zijn qua geur. Volgens de verkoopster in de My Candle Store was het namelijk beter drie of zelfs vier lichtjes te plaatsen. Na een minuut of tien begon mijn vriend al of ik een waxmelt aan had gezet. Moooi, hij geurt.
Ik begon de Salted Caramel nu ook goed te ruiken. Tussendoor had ik mezelf van de bank gehesen en was ik de honden uit gaan laten. Toen ik in de hal kwam rook ik nog geen geur maar in de huiskamer duidelijk wel. Het is dus niet zo sterk als een melt of kaars maar wel goed genoeg voor een subtiele, lekkere geur in een kleinere ruimte.

Na een uur of drie zette ik ook een kaars aan, Café Sweets van WoodWick. Dit is een kaars met vanille, karamel en biscotti. Deze combineerde echt geweldig met het Salted Caramel theelicht van Yankee Candle. Yum!

Toch ontdekte ik een nadeel. Ik heb uiteindelijk twee theelichten gebrand tot nu toe en beide keren deden ze het zo’n 4 – 4,5 uur. Maar dit blijft over:

Yankee Candle tea light

Het lontje gaat niet meer aan, deze is echt op maar er zit nog heel veel was in het cupje. Je kunt natuurlijk de moeite nemen het om te smelten tot een waxmelt. Maar voor theelichten die vrij prijzig zijn, zou je verwachten dat je ook echt op mag branden waar je voor betaalt, toch? Ook zag ik dat het cupje van het theelicht iets gelekt heeft. Gelukkig was het maar een klein beetje en was niet heel mijn houder volgelopen. Het was bij beide lichtjes gebeurd.

Ik weet niet of ik ze nog eens zal kopen. Een melt of grote kaars vind ik toch wel fijner branden dan een waxinelicht.
Maar wie weet is het wel wat voor op het toilet of een andere kleine ruimte, al vind ik ze daar ook wel weer prijzig voor. Helemaal als je het niet op kunt maken.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle tea lights
Author Rating
4