Yankee Candle Sunset Breeze is een van de nieuwe Warm Summer Nights geuren en wordt als volgt beschreven:

Take an evening stroll on a beach, with scents of tropical fruits moving on the breeze, back and forth just like the surf.

Ik vind de werkelijke geur helemaal niet bij de naam passen. Deze tart ruikt heel sterk naar mango en zoete perzik en dat is echt helemáál niet waar ik aan denk als ik de naam Sunset Breeze hoor. Ik zou dan denken aan een vleugje zon (Napa Valley Sun) en sandelhout of wat zilte zeelucht. Sunset Breeze van Yankee Candle ruikt echt naar een zomerse cocktail of een bakje zoet sorbetijs.

Ik moest er even van bijkomen, brein en neus zaten niet meer op één lijn en zo volgt er kortsluiting. Gelukkig klopt de kleur weer wel met de geur, dat scheelt. Zodra ik bijgekomen was heb ik een halve tart in de brander gelegd. Wat een geurexplosie! Wow wat is de tart sterk en vooral zoet. Ik vind fruitgeuren ’s zomers erg lekker maar deze is toch wel flink aanwezig en omdat het zo zoet is ben ik het al gauw zat. Mango overheerst en de zoete noten van de perzik komen daar nog eens extra zwaar doorheen waardoor het net is of je je neus in een bak sorbetijs gestopt hebt. Ik denk trouwens dat een waterijsje in deze “smaak” wel heel lekker is maar de tart vind ik echt veel te aanwezig.

Ik heb niet heel goed nagedacht en dus op drie verschillende plaatsen een tart hiervan meegenomen dus ik heb er nu nog 2,5 over. Wat ik wel nog wil proberen is deze geur buiten in mijn Cote d’Azur brander van Yankee Candle. Die brander kun je buiten zetten zonder dat je last hebt van een woekerende vlam van je theelichtje. Buiten is de geur wat beter verspreid en is het misschien beter te doen.

Heb jij de nieuwe geuren al geprobeerd?
Yankee Candle Sunset Breeze en de drie andere geuren uit de Warm Summer Nights collectie zijn nu te koop bij alle Nederlandse Yankee Candle verkooppunten maar ook te winnen op mijn Facebook pagina! Meer informatie? KLIK.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Sunset Breeze
Author Rating
3