Yankee Candle Sugared Plums wordt als volgt beschreven:

Happiness is in the air with the cheery, enchanting aroma of candied fruit.

Deze tart vond ik in een bloemenzaak die zo af en toe eens wat USA geuren aanbiedt naast het standaard Yankee Candle assortiment.  Sugared Plums is er weer een uit de USA en dus lastig verkrijgbaar in Nederland. Op Facebook kun je je aanmelden bij bepaalde groepen waar je vrij regelmatig een verkoopadvertentie van USA’s en retired geuren voor je snufferd krijgt. De twee meest actieve groepen:
Geurkaarsen vraag & aanbod
Yankee Candle vraag & aanbod

Ik heb maar één tart en dat is echt vreselijk stom.
Toen ik deze droog rook ontdekte ik er niet veel bijzonders aan, het eerste uur op de brander ook niet. Maar na dat uur werd de geur minder fruitig en begon ik die zachte suiker te ruiken. Ik heb geen idee hoe warme pruimen ruiken, maar je ruikt zeker warm fruit. Niet zo zoet als warme kersen maar net even iets donkerder.

Meestal zijn fruitgeuren vrij fris. Fris & fruitig?!
Sugared Plums vind ik niet fris, het is een knusse, warme geur. Het doet mij denken aan Christmas Eve van Yankee Candle, die heeft een beetje dezelfde noot in de geur zitten maar dan wat kruidiger of rokeriger en is dus naar mijn mening wel een wintergeur. Sugared Plums kan het gehele jaar door.

Ik zou geen jar kopen van Sugared Plums. Denk ik.
Het is geen heel speciale geur voor mij, er zijn er die ik lekkerder vind. Wel is het er eentje die ik nog eens zou willen branden. De geursterkte is echt goed, niet in your face als Goose Creek kan zijn maar wel aanwezig en je ruikt het goed. Wat ik ook leuk vind is dat de geur diverse noten voorbij liet walmen en je dus af en toe even verrast wordt. Dan weer rood fruit, dan weer warm, dan weer poedersuiker.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Sugared Plums
Author Rating
5