Yankee Candle Sicilian Lemon wordt als volgt beschreven:

A bright and sunny citrus; perfectly ripe, with a naturally sweet and refreshing scent.

Dit is mijn toiletkaarsje. Ik ben geen grote fan van citroengeuren, vaak is het erg aanwezig, zuur en hard. Maar op het toilet is zo’n klein kaarsje wel erg verfrissend en gezien Yankee Candle haar luchtjes vaak achterlaat zoals sommige andere dingen ook wel eens doen op het kleine kamertje, wilde ik kijken wie er sterker was.

Sicilian Lemon is puur citroen. Geen limonade, geen mint of andere kruiden, gewoon puur citroen. Daardoor vind ik dit ook echt een ideale zomergeur of een voor in de keuken. Ik vind citroen ook een fijne geur in handzeep of schoonmaakmiddel, het verkwikt en het ruikt zo fijn schoon en fris. Als waxmelt of geurkaars in een woonkamer lijkt het me weer niets tenzij het bloedheet is. Helaas zit ik vaak op een kantoor zonder airco als het bloedheet is. Arme ik.

Echter geeft deze kleine vriend maar weinig geur af. Na 2,5 branduren zie ik een pool en ik hoopte dat daarmee de geur sterker zou worden maar helaas. Ons toilet is ongeveer een vierkante meter groot dus heel veel meer qua ruimte kon ik niet proberen. Jammer want mijn Vanilla Lime small jar kon zelfs de gehele hal vullen. Ik ruik een vleugje citroen maar voornamelijk lont en daardoor is het ook geen fijne kaars op het toilet. Nu brand ik de kaars in de keuken want ik heb ontdekt dat de lucht van gebakken vis wél sneller verdwijnt met het branden van deze kaars. Hiep hoi! Een grotere variant gaat er in elk geval nooit komen.

Ik kocht deze small jar als geur van de maand met 25% korting waardoor ik nog maar € 9,70 hoefde te betalen in plaats van € 12,95. Een small jar bevat 104 gram was en geeft 20 tot 30 branduren. Sicilian Lemon is in alle varianten bij Nederlandse Yankee Candle verkooppunten verkrijgbaar. Waar kun je HIER bekijken.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Sicilian Lemon
Author Rating
2