Yankee Candle Root Beer Float wordt als volgt beschreven:

The delicious aroma of old-fashioned spicy sweet root beer and creamy rich vanilla ice cream.

Kent iemand root beer? Ik niet en ik dacht met mijn suffe hoofd dus dat het maltbier zou zijn. Viel dat even tegen!
Deze jar bestelde ik uit Amerika en helemaal op de gok. Ik vond het label zo gezellig en de kleur zo mooi. Maltbier ruikt zoet en stroperig, het leek me grappig daar een kaars van te hebben. Maar Root Beer Float is niet zoet en stroperig. Ik open de pot en het eerste wat ik ruik is mint. Nee! Wat moet ik met die pot? Hij stinkt. Het is een mix van cola, gember en mint. Tenminste, zo ruikt het.

Wat is root beer?
Root beer is een koolzuurhoudende frisdrank die vooral in Amerika bekend is. Het bevat onder andere extracten van vanille, zoethout, sassafras en nootmuskaat.

Sassafras is een boom en het schijnt scherp te ruiken. Ik heb er maar van gemaakt dat dat de mintachtige geur is. Zoethout en vanille zullen dan wel de geur vrij zoet maken, het ruikt inderdaad naar een frisdrank. Verder haal ik die vanille of het romige er echt niet uit. Ik moet eerlijk bekennen dat de geur beter wordt zodra de kaars brandt. Warm kan een geur toch aangenamer worden en dat geldt ook voor Root Beer Float. Of ik het lekker vind ben ik nog niet over uit maar vrolijk en speels ruikt het wel.

Yankee Candle Root Beer Float

De kaars brandde in de badkamer waarvan ik de deur open liet zodat de geur zich ook door de hal zou verspreiden. De geursterkte is echt prima, het ruikt vrij sterk zelfs. De jar is brandend wel erg mooi en ik krijg al binnen een uur een pool! Dat is heel snel voor een Yankee Candle jar.
Dus de sterkte is goed, hij smelt mooi, de kleur is mooi, het label is grappig en vrolijk maar wat ik van de geur vind weet ik nog steeds niet. Wellicht dat ik de kaars nog eens een aantal uur moet branden om te zien hoe het me dan bevalt. Apart is het in elk geval zeker.

Oh en ik zal je gelijk mijn nieuwe illuma lid laten zien. Dit is het web illuma lid van Yankee Candle, ik vond het grappig voor Halloween maar ik vind ‘m ook heel leuk voor een doodgewone dag. Het lijkt op een spinnenweb, zie?

Yankee Candle Web illuma lid

Root Beer Float is niet in Nederland te koop. Je kunt via omwegen wel aan deze kaars komen, bijvoorbeeld door af en toe eens te kijken bij de Facebookgroep Yankee Candle vraag & aanbod.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Root Beer Float
Author Rating
3