Yankee Candle Raspberry Sorbet wordt als volgt beschreven:

You’ll get a delightful chill from the tongue tingling raspberry aroma of this creamy smooth dessert.

Ik ben niet als de allerbeste, fanatieke Yankee jagers op de hoogte van nieuwe geuren. Wat er komt, wat eruit gaat etcetera, etcetera. Dus ik kocht deze tart in een bloemenzaak, denkende dat ik grip had gekregen op een zeldzaam iets tot ik op Facebook voorbij zag komen dat deze geur in een large jar verkrijgbaar is tegenwoordig.

Dus, ik kon testen zonder dat ik naar de winkel moest rennen. Serieus, ik kan daar heel zenuwachtig van worden. Ik ga ’s ochtends om 07:45 uur de deur uit richting werk waar ik pas rond 17:30 klaar ben en dan nog een uur reistijd heb. Dus voordat ik tijdens openingstijden in een winkel sta is het al zaterdag. Maar wat als het dan al uitverkocht is? Ik zag allerlei rennende kaarskoppen voor me. Online bestellen dan maar? Nee, te grote gok.

Anyway. Niet langer relevant, want ik heb nu een tart.

Ik houd niet zo van sorbet. Ik heb liever roomijs met dikke karamelslierten en stukken chocolade. Sorbet eet ik alleen als ik ziek ben. Framboos is een fruit waarvan mijn klieren op hol slaan, het is vrij zuur en heeft een sterke smaak. Ook wel zoet maar vooral prikkelend zuur. Deze melt is eigenlijk precies dat. Prikkelend zuur en een tikkeltje zoet.
Als je Red Raspberry kent van Yankee Candle weet je wel wat ik bedoel denk ik. Red Raspberry is echter zoeter en ik heb het idee dat deze geur wel wat zachter is maar niet zo mierzoet als Red Raspberry. Het is echt wat frisser, toch zachter en weer zuurder.

Ik vind Raspberry Sorbet opzich wel goed te doen. Het is verkwikkend, verfrissend en zomers. Ik kan me voorstellen dat dit een geur is die je komende zomer in een hoekje aan zet en je huis helemaal naar zomerse picknicks of smoothies ruikt. En dat je daar van geniet. Men. Ik niet zo helaas. Net als dat ik Red Raspberry ook niets vind, het is mij te zuur, zoet en aanwezig. Geef mij dan maar lekkere pruim- of perzikgeuren. Die zijn wat zachter en zoeter.

Één ding: de melt is supersterk!

Raspberry Sorbet van Yankee Candle is in large jars overal te bestellen op het moment. O.a. My Candle Store heeft deze jars in het assortiment.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Raspberry Sorbet
Author Rating
4