Yankee Candle Peony wordt als volgt beschreven:

The rich scent of Spring’s most coveted bloom – the peony – entices with notes of bright sweetness.

Pioenrozen.
Ik vind ze zo mooi en dan die zachte rozengeur die ze verspreiden. Het tovert je woonkamer om in een vrouwelijke en zelfs wat meisjesachtige ruimte. Het straalt aan alle kanten “lief” uit. Deze geur van Yankee Candle ook. Met het label en de kleur voel je jezelf al helemaal het meisje.

Ik brandde een halve tart in mijn glazen Yankee Candle brander op een zonnige lenteochtend.
Plots waande ik mij in een rij bij de kassa. Een rij waarin mensen wat ongemakkelijk schouder tegen schouder staan, te grote lederen tassen bij zich dragen die in je oksel prikken en een wat muffe geur in hun jas bij zich dragen. Er schuift een wat oudere mevrouw aan en ze heeft veel te veel parfum op. Je kent het vast wel, zo’n bejaardenparfum met véél te veel rozen. En moet je even nagaan dat dat mixt met die muffe jassen en de wat zware geur van die lederen tassen.

Dames en heren, dát is mijn beschrijving van Peony. Exact dat.
Ik vind het goor. En dat vind ik echt niet snel. Deze geur heb ik na een uur branden zonder blikken of blozen in de afvalbak geworpen. Getverdegetver.

Mocht je van zware rozengeuren houden zul je deze wel waarderen. Zoet vind ik het in elk geval absoluut niet.
De sterkte is goed, ik ruik de geur overal nu. Nooo.
Vandaar toch twee sterren.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Peony
Author Rating
2