Yankee Candle Mountain Lodge wordt als volgt omschreven:

A luxurious retreat in front of a cozy hearth, warm with the aroma of cedarwood and sage.

Ik houd van de bergen. In 2013 nam ik ontslag, heb ik al mijn spullen behalve 2 koffers vol weggedaan en ben ik naar Frankrijk vertrokken. In de mid-Pyreneeën, halverwege een berg woonde ik. Het mooie uitzicht, de mist die ’s ochtends vroeg nog tussen de bergen hangt, de vochtige lucht en de geuren van het verse groen, de rotsen en de bomen. Ik zal het nooit vergeten en ik mis het. Ik werd er zo rustig van.

Ik had dan wel geen “lodge” maar toch hoopte ik met Mountain Lodge een stukje van mijn Franse huis binnen te halen. Al zou het maar een piepkleine herinnering zijn, een vleugje. Deze limited edition kaars was kort verkrijgbaar in Nederland als large jar. Ik snuffelde aan de kaars en het eerste wat ik rook was cedarhout met daar doorheen een chocoladegeur gemengd. Ik heb de jar toen niet gekocht.

Even later besloot ik de jar toch te bestellen n.a.v. een aantal goede reviews. De geur is vrij fris en mannelijk met warm, vochtig hout en cedar. Bovendien, kijk eens naar dat label. Wat een prachtplaatje! Stel je voor dat je dat uitzicht hebt, heerlijk toch? De kleur van de was past ook helemaal bij dit plaatje en zo is de kaars toch wel een juweeltje in mijn kast.

Yankee Candle Mountain Lodge

Helaas blijft het daar ook bij. De geurafgifte is heel zwak. Zo zwak dat ik gewoon níets ruik. Zelfs mijn visite en vriend ruiken helemaal niets. Ik nam Mountain Lodge mee naar kantoor. Thuis heb je namelijk toch vaak wat geuren rondhangen en dan wil zo’n kaars daar niet bovenuit komen. Op mijn kantoor ruikt het naar.. pennen? Geen idee, naar niets in elk geval. Daar heeft Mountain Lodge bijna vijf uur lang mogen branden en nog steeds rook ik helemaal niets. Zelfs mijn collega’s maakten geen opmerking of er een kaars aan stond. Niemand ruikt deze knapperd 🙁

De kaars poolt gelukkig netjes maar mán wat baal ik.
Dit is de eerste Yankee Candle kaars waar ik nou helemaal niets van ruik en ik heb er wel mooi € 28,95 voor betaald. Voor dat geld mag je een kaars op zijn minst wel ruiken. Een dikke, vette faal helaas.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Mountain Lodge
Author Rating
1