Yankee Candle Moroccan Argan Oil is een oosterse geur van patchouli en sandelhout met de exotische geur van zeldzame arganolie.

Het duurde een behoorlijke tijd voor ik aan deze geur gewend was. Ik vond het net te pittig. Weet je hoe arganolie ruikt? Een beetje rokerig maar toch naar zeep en toch ook weer iets zacht.

Van Jonathan kreeg ik afgelopen september een fles shampoo met (veel) arganolie en dat rook stérk. Hij vond het lekker, nou, dat was ook voor het eerst dat zoiets zijn mond uit kwam en dan is het iets dat ik niet eens lekker vind!? Ik rook mijn haar de gehele dag. Nee, niet omdat ik er met mijn neus in zit (oké soms) maar het is vrij lang en veel dus ik ruik mezelf. En na een paar weken liep ik ’s avonds door de ijskamer te ijsberen. De moeilijkste gedachte van mijn dag: “welke kaars ga ik branden? Waar heb ik zin in?”

Mijn ogen schoten door mijn kassen, mijn nagel drukte in mijn wang en mijn tanden deden zeer van het knarsen en plots had ik het! “Arganolie, dáár heb ik zin in!” Ik knalde een tart op de brander en ik kan je verklappen: ik heb de volgende ochtend direct een large jar besteld. Héérlijk! Wat een rustgevende geur en zo lekker neutraal. Een tart vind ik best sterk, die kun je beter wat verder van je af zetten.

Patchouli overheerst, het sandelhout is voor mij niet snel te ontdekken maar de arganolie wel. Het is die kalmerende geur met een zachte noot en ook weer iets rokerigs. Ik heb verschillende verzorgingsproducten met arganolie en allen ruiken naar deze Yankee Candle geur. Ik vind het dus wel heel realistisch maar hoe pure arganolie ruikt zou ik eerlijk gezegd niet weten.

Ik brand de jar regelmatig, een neutrale geur voor altijd, overal en iedereen. De tart zou ik wel voorzichtig branden als je bezoek verwacht, het is een vrij aanwezige geur 😉

Moroccan Argan Oil is bij alle Nederlandse verkooppunten verkrijgbaar van tart (€ 0,99) tot large jar (€ 29,75). Kijk bijvoorbeeld eens HIER.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Moroccan Argan Oil
Author Rating
5