Yankee Candle Jelly Beans wordt als volgt omschreven:

A perfect match to your favorite sweet! A handful of grape jelly beans, coated with sugar and ready to enjoy, with a few lemon and raspberry added in the mix.

Zodra deze geur uitkwam was ik nog niet geheel ingewijd in de wereld van de geurkaarsen. Ik was nog een nieuweling, een onwetende. In de wereld van geurkaarsen snuffel je niet eenmaal aan een pot en zet het voorgoed weg. Nee. Je snuffelt, nee? Zet het weg. Een week later snuffel je opnieuw en pas na drie keer snuffelen kun je zeggen dat je een geur niet hoeft aan te schaffen omdat het tegenvalt. Echt vies bestaat ook maar gelukkig kom ik dat maar zelden tegen. Tot grote teleurstelling van mijn bankrekening dan weer.

Maar goed, Jelly Beans. Deze geur kwam uit met Pasen en is paars. Ik viel gelijk voor de paarse kleur en omdat ik nogal fan ben van snoepgeuren was ik erg benieuwd. Toen ik eenmaal aan de pot gesnuffeld had was ik wat teleurgesteld. Jelly Beans ruikt helemaal niet zo zoet maar vooral zuur. Toch, na drie verschillende keren snuffelen nam ik de kaars mee. Jelly Beans is alleen verkrijgbaar in large jar als Limited Edition.

Yankee Candle Jelly Beans

Jelly Beans is wel wat te vergelijken met Salt Water Taffy alleen heeft die laatste dan een net iets zachtere snoepgeur. Jelly Beans ruikt eigenlijk gewoon exact als jelly beans. De zoetzure fruitsmaken met een hard suikerlaagje. En wat me echt verbaast is de sterkte van de geurkaars. Ik ruik Jelly Beans door het hele huis en het is ineens zo gezéllig. Na een uur krijg ik al een heel mooie, kleine pool te zien en deze wordt steeds breder na een aantal branduren. Wat ben ik blij met deze kaars! Ik had nooit verwacht dat het zo’n vrolijk effect kon geven maar zeg nu zelf, wie houdt er nu niet van jelly beans?!

Deze limited edition is nog verkrijgbaar als je goed zoekt. Het zoekwerk heb ik even voor je gedaan. Je kunt de large jar voor € 28,95 kopen bij Zimbali Candles, Corina’s Woondeco, Sensational Home en Make Up Musthaves.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Jelly Beans
Author Rating
5