Yankee Candle Honey Clementine wordt als volgt beschreven:

Verfrissende sinaasappel neemt een zoete twist in dit honing gedompelde citrus genot.
Top note: Sinaasappelschil
Middle note: Clementine
Base note: Honing

Deze geur behoort tot de 2016 herfstgeuren van Yankee Candle.
Tot nu toe heb ik nog maar één geur met honing gevonden die ik lekker vind. En dat terwijl ik honing een heel fijne geur vind hebben. In Honey Clementine zit veel sinaasappel/clementine en meestal ben ik daar niet zo’n fan van. Maar, omdat Star Anise & Orange mij zo verrast heeft wilde ik deze niet te snel afschrijven.

De tart is echt heel erg sterk. Ik deed een hele tart in mijn hoge Yankee Candle brander en ik heb de brander even weggezet omdat ik het echt veel teveel sinaasappel vond. Opzich vind ik de geur niet vervelend, het is een zachte en lichtzoete sinaasappelgeur en niet zo scherp als de meeste geuren. Om er echter middenin te zitten vond ik iets teveel van het goede en volgende keer zal ik dan ook slechts een halve tart gebruiken. Zodra ik de brander verder weg zette was de geur veel aangenamer en na het eerste half uur branden begon ik de honing in de geur te herkennen. Niet heel duidelijk helaas, deze geur is voornamelijk veel sinaasappel met een zachtzoete noot.

Ik ga van deze geur geen jar kopen en ik weet niet of ik de tart volgende keer weer met enthousiasme zal branden. Ik heb nu geen tart meer en voorlopig hoeft die ook niet te komen. Wel heb ik gisteren nog een waxinelichtje onder de tart aangestoken en nu vond ik de geur al wat aangenamer. Een aanrader voor mensen die van sterke geuren houden is Honey Clementine dus wel.

Overigens vind ik Honey Clementine wel een typische herfstgeur ondanks de fruitgeur. De honing maakt er een knusse en warmere geur van.

Houd je niet van sinaasappelgeuren kun je deze wel laten liggen.
Honey Clementine is voorlopig bij alle Nederlandse Yankee Candle verkooppunten te koop. Een tart weegt 22 gram, is in drie delen te breken waardoor je wel 24 uur met de geur kunt doen!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Honey Clementine
Author Rating
4