Yankee Candle Green Grass wordt als volgt beschreven:

Nothing says summer like the familiar, heady scent of a freshly cut lawn.

Wat een prachtig weer was het afgelopen weekend! ­čÖé┬á Mijn twee vrije dagen voelde als een ware vakantie en wat knap je toch op van wat vitamine D.
Het was tijd voor een zomerse geur en gezien ik Green Grass al een tijdje heb en nog nooit geprobeerd had, besloot ik voor deze zomergeur te gaan.

Green Grass is een USA geur en dus moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Op bepaalde Facebook groepen kun je de geur wellicht nog van een Yankee Candle liefhebber kopen.

Omdat Yankee Candle tarts het vaak beter doen op een geurbrander met theelicht, plaatste ik deze op mijn Yankee Candle brander. Deze is vrij hoog maar al mijn tarts doen het goed op die brander. Echter hadden we vandaag een kleine ruzie. De tart smolt niet? Er lag een klein beetje gesmolten was maar het meeste was nog hard. En dat terwijl er geen raam of deur open stond.
Dus heb ik het over gekiept naar een lagere brander en toen smolt het direct.
Het was wel een mooi gezicht op mijn Yankee Candle brander:

Yankee Candle tart burner

Ik ben zo verliefd op die brander. Maar waarom ‘ie het nu niet goed deed is me een raadsel.

Yankee Candle beschrijft Green Grass al als subtiel en ga daar maar zeker vanuit. Ik rook het eigenlijk nauwelijks.
Het is echt een achtergrondgeur. Terwijl deze geur brandde was ik druk in huis bezig. Af en toe wandelde ik langs de brander en dan rook ik een vrij zachte en zoete groene geur. Hoe is groen zoet? Goede vraag. Lastig uit te leggen.
Het ruikt lief en zoet, als een zachte, zoete bloemengeur met een sappige, groene noot erdoor. Het pasgemaaide gazon kan ik er niet in ontdekken, ik vind deze geur redelijk vergelijkbaar met Sweetgrass van Pure Soap of Waxmeltsenzo. Wellicht herkenbaar voor de kenner.

Green Grass is nou zo’n geur die ik vaker zou branden als ik zou willen dat het huis n├ęt even wat frisser ruikt, een zachte, lieve geur die je tijdens de visite kunt branden. En nog een voordeel: mijn vriend met zijn snel ge├»rriteerde luchtwegen merkte helemaal niks van deze melt!

Toch krijgt de melt maar vier sterren omdat het wel erg subtiel is.
De fanatieke waxmelters zullen teleurgesteld zijn in de sterkte van deze tart omdat je het niet continue ruikt. Ben je op zoek naar een lentegeur die op de achtergrond blijft, dan zou ik deze zeker eens proberen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Green Grass
Author Rating
4