Yankee Candle Festive Cocktail wordt als volgt beschreven:

Vier de feestdagen met een feestelijk brouwsel gemaakt van besjes en een twijgje van een denneboom.

Top note: citrus | cranberry | zwarte bes
Middle note: den
Base note: vanille

Tegenwoordig brand ik tarts in het geheel. Ik mikte dus de hele tart in mijn hoge Yankee Candle brander en plaatste het in de hal. Ik wilde lekker in de kerststemming komen en gezien Jonathan ook thuis was moest ik dus een beetje subtiel zijn met mijn gekozen geur. Ik had Festive Cocktail al een tijdje liggen maar nog nooit gebrand. Droog ruik ik er herkenbaar dennen in naast de wat zure bessen dus ik wilde het graag eens proberen.

Ik trok de deur naar de hal open en werd ongeveer omver geblazen door een enorme muur van de geur van bessen. MOAH. Voorzichtig keek ik achterom en zag ik Jonathan al met een afkeurende blik naar me kijken. “Die is wel sterk zeg”! Ik heb een uur gewacht of de geursterkte misschien wat af ging nemen en of ik überhaupt die den nog zal gaan ruiken maar nee. Ik ruik vooral heel veel cranberry, gemengd met een wat zoeter fruit, waarschijnlijk de bosbes. Citrus herken ik er niet zo gauw in, ik vind de geur niet zuur. Misschien dat dat de vanille is die ik op zichzelf niet ruik in Festive Cocktail.

De dennengeur bleef in elk geval weg.

Even later kregen we bezoek. De brander stond toen wel al een uur uit gewoon omdat ik er zelf niet eens meer tegen kon. Ik ben niet zo’n grote bessenfan. Het bezoek viel ook bijna steil achterover bij binnenkomst. Oops.

Nee, Festive Cocktail, sorry. Je bent te bessig maar je krijgt toch vijf sterren omdat je zo vreselijk sterk aanwezig bent. Niemand kan om jou heen.

Festive Cocktail is een van de nieuwste wintergeuren van Yankee Candle en is in elk verkooppunt in Nederland verkrijgbaar. Ik kocht deze tart bij My Store in Den Haag. Voor een tart betaal je € 1,99. Ik raad je aan om eerst met een derde of een halfje te beginnen :D

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Festive Cocktail
Author Rating
5