Yankee Candle Ebony & Oak wordt als volgt omschreven:

Eiken, dennen en ebbenhout maken een elegante bosgeur met subtiele accenten van eucalyptus en patcouli.

Ebony & Oak behoort tot de 2016 herfstgeuren van Yankee Candle. Ik heb deze herfstgeuren pas tegelijk met de nieuwe kerstgeuren kunnen ruiken dus ik was vrij laat. Ik keek behoorlijk uit naar de geur Ebony & Oak gezien ik dol ben op houtgeuren en patcouli. Een combinatie hiervan zou dan helemaal mijn ding zijn.

Toen ik bij My Store in Den Haag voor het eerst aan de jar snoof was ik helaas niet direct enthousiast. Het is geen vieze geur maar het is ook niet heel bijzonder. Het deed me denken aan Beach Wood van Yankee Candle, een kalme, subtiele en neutrale frisse geur voor alle dagen. Ik had gehoopt dat Ebony & Oak ietsje houtiger zou zijn. Beach Wood ruikt iets koeler dan Ebony & Oak en ruikt ook wel iets meer naar de zee. Bij Ebony & Oak kan ik de eucalyptus wel plaatsen al ruikt het absoluut niet naar pepermunt. Aan hout doet de geur me in elk geval niet denken en ik vind het ook geen typische herfstgeur.

Dit verandert op de brander niet. Soms wordt de geur letterlijk en figuurlijk warmer op de brander waardoor bepaalde geurnoten meer op de voorgrond komen en ik het beter kan waarderen. Ebony & Oak blijkt echter een vrij zwakke geur te zijn die mij niet kan verrassen en ook geen houtgeur blijkt te hebben. Het is een geur die voor mij echt past in het rijtje Beach Wood en Wild Sea Grass. Zachte, frisse en vrij neutrale geuren die je vooral overdag brandt. Ik had gehoopt dat het een warme herfstgeur zou zijn die zou ruiken naar een nat bos of een warme patchouli- en dennengeur zou dragen voor de gure herfstavonden maar helaas. De sterkte is ook nog eens vrij zwak en blijft een achtergrondgeur.

Vies vind ik ‘m zeker niet. Ebony & Oak is voor mij niet zo bijzonder.

Ben je nieuwsgierig? Je kunt ‘m natuurlijk zelf proberen. Ebony & Oak is namelijk bij alle Nederlandse Yankee Candle verkooppunten verkrijgbaar.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Ebony & Oak
Author Rating
3