Yankee Candle Cosy by the Fire wordt als volgt beschreven:

Een warme mix van gember, kruidnagel en sinaasappel. De combinatie van houtachtige noten van een knapperend haardvuur en het comfort van een hete aromatische drank ernaast geven je dat winterse haardvuur gevoel.

Altijd koop ik een wax tart om de geur uit testen op een brander. Wax tarts kosten € 1,99 en kun je vaak twee tot drie keer gebruiken. Een geur kan warm namelijk heel anders ruiken dan droog, zo kan een geur mij wel eens tegenvallen als ik er droog aan gesnuffeld heb en het heerlijk vinden op de brander. Soms heeft een bepaalde geur namelijk de boventoon en ruik je die vooral droog. Maar zodra de wax wordt verwarmd komen de andere geuren beter vrij en kan het weer goed in balans zijn.

De kruidnagel voert voor mij duidelijk de boventoon. Soms komt er een vleugje gember langs, dat is een vrij scherpe geur en matcht heel goed met de warme, zachte sinaasappel die heel licht aanwezig is. De geur van fruit is niet snel te herkennen in deze. Wat ik fijn vind aan Cosy by the Fire is dat het haardvuur op de achtergrond blijft, het rokerige hout is dus niet teveel op de voorgrond aanwezig. Ik vind rokerig hout een fijne geur, maar niet als je het continue in je neus hebt hangen.

Toen ik tijdens een kerstuitverkoop de large jar tegen kwam heb ik geen moment getwijfeld en deze aangeschaft. Een halve wax tart vult mijn woonkamer en doet dat zo’n 8 uur lang. Maar mijn jar vult vrijwel het gehele huis! De geur is dan wel iets minder sterk, dat zorgt er dan weer voor dat mijn vriend niet zeurt om een te sterke geur en we samen met een wijntje onderuit kunnen zakken op de bank.

De jar heeft dan ook de hele avond gebrand terwijl we onder een dekentje een spannende film keken op zaterdagavond. Hoe perfect is dat?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Cosy by the Fire
Author Rating
5