Yankee Candle Caramel Pecan Pie wordt als volgt beschreven:

A mouthwatering invitation . . . serve up a buttery slice of gooey goodness with this scrumptious recipe of walnuts, pecans and creamy caramel.

Ja, eens wat anders! Een tumbler en een large nog wel. Een tumbler heeft twee lonten en ik hoopte dat deze dan net even sterker van geur zou zijn en ik niet meer zo hoef te klooien met aluminiumfolie om een mooie pool te krijgen. Yankee Candle jars zijn daar wel wat eigenwijs in.

Caramel Pecan Pie is een geur die niet in Nederland verkocht wordt. Ik ben dol op notentaart, ik vind dat zó lekker! Vooral met pecan en het moet een beetje plakkerig zijn, yum! Nu houd ik niet zo van bakgeuren maar ik besloot voor de grote gok te gaan en bestelde deze kaars uit Amerika. Nou, ik kan je zeggen, het was het wachten waard!

De tumbler geurt enorm sterk. Als ik deze in de keuken zet en ik zit zelf in de woonkamer, zit ik alsnog in een walm van heerlijk warme karamel met de geur van geroosterde pecannoten. Ik ruik gelukkig geen taart of koek, het is een heel warme, zoete en plakkerige geur en ook kruidig. Een nadeel: je krijgt geheid trek bij het branden van deze kaars 😉 Ik vind het wel een wintergeur, in de zomer zal ik het te zwaar vinden.

Ik heb deze kaars voor de foto even opnieuw aangestoken en ik denk dat het hooguit twee minuten gebrand heeft maar het duurde een half uur voordat ik de geur niet meer rook. Hij is dus écht super sterk! Ik ben benieuwd of dit voor alle tumblers geldt, want dan ga ik sowieso nog zo’n pot halen. Volgens Yankee Candle is er niet veel anders aan de tumbler, enkel de twee lonten en het design. Ze hebben deze potten gemaakt omdat deze beter in een strak interieur zouden passen dan hun originele jars. Het deksel is ook plat.

Yankee Candle Caramel Pecan Pie

Zoals je ziet is deze kaars netjes recht gesmolten. En het mooiste is… ik heb daar nooit wat aan gedaan! Dat doet die brave Caramel Pecan Pie he-le-maal zelf. Ideaal. Je kunt dus lekker onderuit zakken tijdens je favoriete serie met een geurkaars aan zonder dat je die met een schuin oog in de smiezen moet houden.

Ja, ik ben wel om. Als het budget weer wat teruggegroeid is ga ik eens kijken welke geur in tumbler bij mij mag komen wonen. Ik heb ook wel small tumblers maar die hebben maar één lont. Die heb ik in mijn favoriete geur en ik heb ze nog niet durven branden. Dat komt als ik er klaar voor ben 🙂

Een large tumbler kost rond de € 30,- en belooft 75 tot 110 branduren. Ze zijn in verhouding dus ietsje duurder.
Let op! Verwar de tumbler niet met de pillar, die hebben namelijk maar één lont!
Dit is een large tumbler en dit is een large pillar.
Helaas zijn tumblers, en voornamelijk de large, niet eenvoudig verkrijgbaar in Nederland. De pillars wel. Wellicht dat ik die binnenkort ook eens ga proberen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Caramel Pecan Pie
Author Rating
5