Yankee Candle Black Coconut wordt als volgt beschreven:

Sunset in paradise … rich coconut, cedarwood and island blossoms promise an evening of luxurious tranquility.

Top notes: fruitige ananas | kokosnoot
Mid notes: kokosnoot bloesem
Base notes: poederige noten | houtige noten | musk

Aloha!
Ik ben een gelukkig mens. Met dit weer hoef ik overdag gelukkig niet naar buiten maar kan ik lekker in mijn kantoor achter mijn bureau zitten. Dankzij de ontbrekende airco plakt mijn shirt soms aan mijn rug en aan mijn stoel. Dat je, als je opstaat, het gevoel hebt dat je in je broek geplast hebt omdat het zweet zich niet beperkt tot slechts je rug of bovenlip. Ook kan ik het raam openen om onze buren aan hun oude Porsches te horen werken inclusief gebrul van de motoren en het gekletter van metaal. Soms kan ik zelfs meeroken met de onderburen. Het enige nadeel is dat die ellendige, warme zon ook in mijn ogen schijnt waardoor ik altijd de luxaflex gesloten houd zodat ik (thank God) niets mee krijg van dat heerlijke weer buiten.

Maar.
Wat ik dan weer waardeer als ik thuis kom van zo’n ellendige dag vol zon in mijn kantoor heb ik de zomer in mijn kast heb staan. Black Coconut. Wáárom heb ik deze geur nooit eerder gewaardeerd? Ik heb eerder een tart gehad en daar vond ik niets aan. Op een Facebook groep bleef ik lezen dat de geur zo fijn was blablabla. Ik ben zo iemand die salaris gestort krijgt en dat gelijk uit gaat geven. Dus, zodoende, ik stond in de Yankee Candle winkel en ik was niets van plan. Echt niet, heus niet! Mijn neus belandde in de Black Coconut en ik vond het heerlijk! Die ging mee.

De fik erin!
Thuis direct aangestoken en wat kwam er een geur vanaf! Ik rook deze geur heel goed voor een Yankee Candle kaars. Voor de meeste geuren moet ik toch wel een poosje wachten maar deze was binnen een half uur al aanwezig. De pool liet ongeveer drie uur op zich wachten, dit was wel met een illumalid. Normaal houd ik niet van kokosgeuren gemengd met ananas, kijk bijvoorbeeld naar Soothing Coconut van Goose Creek. Maar Black Coconut staat wel flink bovenaan mijn Yankee Candle lijstje en ik vermoed dat dat komt omdat er een wat kalme en zachte geur doorheen zit waardoor de geur niet muf of te fruitig wordt. Ik kan helaas niet precies benoemen wat het precies is maar ik vermoed de poederige en houte noten in combinatie met de musk. Het klinkt wel logisch dat de geur daardoor wat neutraler en aangenamer wordt.

Bovendien, wat een juweeltje! Zo mooi dat label. Stel dat deze pot halfleeg is en de vlam precies brandt bij de zon. Oeh. En dan die zwarte jas. Ja hoor, echt mijn ding! Zéker een aanrader en al helemaal op deze prachtige zomeravonden die we maar zo weinig gekregen hebben tot nu toe.

Black Coconut is verkrijgbaar bij alle Nederlandse Yankee Candle verkooppunten en is een geur uit het standaard assortiment. Om te zien waar je o.a. deze geur kunt kopen kun je eens kijken op mijn pagina Verkrijgbaarheid.

Geniet van het mooie weer :)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Black Coconut
Author Rating
5