Yankee Candle Autumn Gathering wordt als volgt beschreven:

A warm mix of fading sun and crisp days with harvest fruit, patchouli and sandalwood.

Top: Apple
Mid: Pear, Rose
Base: Tonka, Patchouli, Sandalwood

Voor die Yankee Candle fanaten die het importeren vanuit de US of diegenen die het wellicht van plan zijn. Nieuwe geuren proberen is altijd leuk en als je alles van Yankee Candle Benelux al zo’n beetje kent is het leuk om via via aan Amerikaanse geuren te komen en die te proberen.

Ik snap waarom Yankee Candle deze geur in het rijtje herfst zet. Het heeft iets warms, iets waardoor je nóg even lekkerder onder je kleedje op die bank hangt. Maar nee, dit is geen favoriet. Ik had een mix van patchouli en warm fruit verwacht maar dit is eerder een parfum. Het doet me denken aan het schaaltje potpourri dat mijn oma op het toilet had staan.

Het ruikt meer naar rozen en sandelhout dan naar patchouli of fruit. Ik herken het fruit zelfs totáál niet en de patchouli zit ook goed verstopt. Het is een vrij neutrale geur en daar ben ik meestal wel voor in. Echter is de (hele) tart zo ontzettend sterk dat ik de brander meters ver heb gezet en de geur nog steeds verstikkend vond. Ken je dat, dat je een geur proeft? Als iemand net naast je deodorant opspuit bijvoorbeeld? Dat gaf deze tart Autumn Gathering mij ook. Een rozenparfum dat ik inadem.

Het label dat je op deze tart ziet is trouwens het Amerikaanse label en dat is sinds dit jaar vernieuwd. Voorheen waren Nederlandse en Amerikaanse labels gelijk aan elkaar maar Yankee Candle besloot in de US nu modernere labels te gebruiken. Ik vind het zelf wel mooi al is het in sommige gevallen wel zonde van het mooie plaatje op het label.

– Wat vind jij? –

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Autumn Gathering
Author Rating
3