Ik ben dol op Xenos. Je gaat voor een rol cadeaupapier en komt naar buiten met allerlei leuke accessoires voor thuis. Sinds enige tijd verkopen ze ook Zent waxmelts.

Xenos verkoopt Zent in losse buttons of per tablet. Een tablet heeft zes blokjes en kost € 2,49. De buttons zijn € 0,49 per stuk. Niet heel prijzig dus. De Zent brander vond ik een mooie vormgeving hebben, dus deze kocht ik ook. Voor € 5,99 met nog 3 buttons erbij ook, in de geuren Passion Flower, Jasmine en Melon. Die geuren heb ik nog niet geprobeerd.

De brander gebruik ik eigenlijk vrij vaak, het is vrij hoog en door de grote open ruimte komt er niet teveel warmte bij je melt. Daardoor houd je een fijne geurverspreiding mits je oplet dat de brander niet bij een raam staat, dan smelt je wax niet omdat er teveel kou bij komt en de warmte van je waxinelicht dat niet kan bijbenen.

Helaas is de brander niet heel mooi afgewerkt, de tekst staat wat scheef op de brander geprint en het schaaltje waar je de melt in kunt doen lijkt niet goed geverfd. Het tablet vind ik juist ontzettend mooi! De verpakking is mooi rustig en de blokjes zijn heel eenvoudig te breken. Je kunt ze zelfs per kwartje of halfje afbreken. Zo zou je nog kunnen mengen met een andere geur.

xenos-waxmelts-geurbrander-brander-review-zent

Normaal houd ik niet zo van vijgengeuren, ik vind het vaak zwaar en pittig. Vijgenmelts ruiken vaak heel sterk en hebben een pittige, donkere fruitgeur waar ik misselijk van word. Deze vijgengeur is echter wat frisser en zachter. Er komt ook veel geur van de droge wax af.

Ik besloot een heel blokje in de brander te doen, dit omdat vaak de wat goedkopere waxmelts minder sterk ruiken en het niet zo lang doen. Het was inderdaad goed een hele te gebruiken, deze melt komt alsnog niet door mijn woonkamer heen maar kon wel de keuken vervullen met een fruitige vijgengeur.

De geur is vrij zoet en ook wat sappig. Ik weet dat sappig geen geur is, toch krijg ik die associatie. De zoete fruitgeur is niet zoals die van framboos of aardbei, zoals ik al zei is vijg vaak wat pittig en dat blijft deze geur ook, het is in elk geval frisser en zachter dan de Yankee Candle Wild Fig. Die vind ik zo zwaar dat mijn maag zich omdraait zodra ik het ruik. Wel is deze Fig wat chemischer dan ik gewend ben van mijn luxere melts, de geur is niet heel realistisch en ook totaal niet complex. Wat ik wel een voordeel vind is dat de was vrij hard is en dus na het harden zo uit de brander te wippen is.

Oftewel: niet heel veel kwaliteit, maar goed genoeg als je nog niet verwend bent met de luxere merken. Ik zou deze melts op een toilet of in de keuken nog wel kunnen branden. Na dit tablet komt er echter geen nieuwe meer voor mij en de brander laat ik ook voor wat het is.

Je kunt zowel de melts als de branders bij elke Xenos vinden.

Als je net begint met waxmelts kun je jezelf prima bij Xenos vermaken met het uitkiezen van geuren, je kunt ze mengen en je kunt er toch 4 tot 6 uur van genieten. Mocht je eens willen kijken naar een betere kwaliteit kun je eens rondsnuffelen op mijn blog. Hier staan allerlei merken beschreven.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Xenos waxmelts
Author Rating
3