WoodWick Petite Candles zijn nieuw! Ze zijn net iets groter dan een waxinelicht en hebben een brandduur van acht uur lang. Je kunt de Petite Candle dus wel vergelijken met de Kringle Daylights of de Fireflies van Goose Creek. Echter heeft dit kaarsje net als de grote varianten van WoodWick ook een houten lont en dus het geluid van een open haard. Dankzij de Petite Candle kun je kennismaken met de WoodWick geurkaarsen en hun knusse toevoeging aan je (winterse) bankhangavonden.

woodwick petite candle

Ik heb natuurlijk al een aantal WoodWick kaarsen geprobeerd. Vrijwel alle maten nu ik erover nadenk. De Petite Candle kocht ik in de geur Pure Comfort, een zacht en fris wasgeurtje. Ik vind ze vrij prijzig, je betaalt € 4,95 voor dit kaarsje en krijgt slechts acht branduren. Voor een Kringle daylight betaal je € 3,35 en krijg je twaalf branduren.

Het lichtje brandt netjes op, het smelt gelijkmatig na ongeveer een half uur branden en de lont blijft netjes heel zonder af te brokkelen. De geur is licht aanwezig, nu is Pure Comfort ook een zachte geur maar zoals mijn andere WoodWick kaarsen geuren kan dit kaarsje bij lange na niet halen. Logisch ook, de grote kaarsen zijn echt sterk qua geurafgifte en dit is natuurlijk maar een klein kaarsje. Je kunt de geurafgifte vergelijken met die van een votive van Yankee Candle.

woodwick petite candle

Ik zal niet snel weer een Petite Candle kopen van WoodWick. Ik vind de daylights van Kringle veel fijner in gebruik. Ze geuren beter, branden langer én zijn goedkoper. Zonder lawaai ook. De houten lont van de Petite Candle geeft een knetterend geluid zoals dat van een open haard maar daar moet je wel van houden.

Je kunt Petite Candles o.a. bij Geur voor je Huis bestellen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
WoodWick Petite Candle Pure Comfort
Author Rating
2