Er is een heel leuke aktie bij Goodies Shop, namelijk: als je twee WoodWick kaarsen bestelt, krijg je een kaars cadeau! Ik kreeg deze prachtige Gallerie kaars bij mijn bestelling. Het zit in een mooi blik en heeft een houten lont dat knispert zodat je jezelf naast een kampvuur of open haard waant.

White Willow Moss: de frisse geuren van het bos met wilgenhout, neroli (citrus) een vleugje patchouli en citroenschil.

Ik heb drie keer aan de kaars gesnuffeld voordat ik kon zeggen of ik de geur nou wel of niet lekker vond. Het ruikt naar groen hout, dus de wilgen kan ik wel plaatsen. De geur is vrij zacht, fris maar toch niet helemaal en heeft ook wel een warme noot, waarschijnlijk door de patchouli.

Als ik iets gek vind, dan moet ik het snel proberen. Deze geur leek mij niet geweldig, wel oké, maar geen geur voor mij en dan was ik natuurlijk ook nog eens razend benieuwd naar die houten lont.
Dus, eenmaal thuis direct aangestoken. Wat maakt dat ding een lawaai zeg! Vind ik dat fijn? Hmm ja, maar wel op afstand. Normaal zit ik graag met een kaars op de salontafel op de bank. Dan zit er dus een afstand van nauwelijks 2 meter tussen ons. Deze kaars zette ik toch wat verder weg zodat ik me er niet teveel aan zou storen.
En ik moet zeggen, het is prettig. Je hoort het dan op de achtergrond knisperen de geur die de kaars af geeft is sterk zat. Zoals wel vaker voor komt, vind ik de geur brandend een stuk fijner. Ik ben vaak van de avondgeuren, de knusse kruip-tegen-elkaar-aan-luchtjes, deze is echter meer voor overdag. Dus zo heb ik toch weer een geschikte kaars daarvoor. Deze geur zou ik ook in de zomer aangenaam vinden.

Ik heb een kort filmpje van de brandende kaars gemaakt zodat je zelf kunt oordelen of je dit geluid aangenaam vindt of niet. Op de achtergrond hoor je ook wat hondenvoetjes, sorry haha.

De kaars stond op het filmpje nog maar net aan, dat kun je ook wel zien aan de gesmolten was. De pool is namelijk niet perfect.
Ik heb de kaars zo’n vier á vijf uur laten branden en de pool komt net niet tot het randje. Ik heb er toen even wat aluminiumfolie om heen gedaan en zo gevouwen dat de rand iets hoger wordt en de vlam nog zo’n vier centimeter ruimte heeft. Toen poolde de kaars binnen een kwartier helemaal glad.Volgens WoodWick heeft deze kaars 58 branduren, best veel voor zo’n kleine kaars (9,5 cm breed én hoog). En het uiterlijk is natuurlijk hartstikke leuk!
Het enige nadeel vind ik, maar dat kan toevallig bij mijn kaars zijn, dat de tekst op het deksel zo wazig is. Op het deksel staan namelijk tips hoe je de kaars het beste kunt branden en dit is nu nauwelijks leesbaar.De Gallerie kaarsen zijn verkrijgbaar in zeer veel geuren en kosten € 18,95.
Maar, als je dus bij www.goodies-shop.nl bestelt, krijg je dus een derde, willekeurige kaars gratis.
Summary
Review Date
Reviewed Item
WoodWick Gallerie White Willow Moss
Author Rating
4