Toen ik klein begon, bestelde ik voornamelijk bij Waxmeltsenzo, die ook nog vrij klein was toen. Inmiddels maakt ze zelfs haar eigen kaarsen en heeft ze nóg meer assortiment. Al ruime tijd ben ik goed te spreken over haar waxmelts: vers en ze geven bizar veel en lang geur af. Ik beschrijf acht geuren voor je. Eens kijken of je dan nog van haar shop vandaan kunt blijven….

Waxmeltsenzo wisselt vrij vaak van geuren, daardoor heeft ze altijd wel wat nieuws te proberen en blijf je ook haar website bekijken. Heel vervelend 😉

Ze verkoopt kleine cups voor 60 cent en grote cups voor een euro.
Kleine cups kunnen in één keer op de brander, een grote cup kun je door de helft snijden en dus twee keer gebruiken.

Een groot voordeel van de melts van Waxmeltsenzo is dat élk cupje wax super sterk geparfumeerd is. Deze melts geuren minstens 8 uur lang.
Ik vergeet regelmatig mijn elektrische brander uit het stopcontact te trekken ’s avonds waarna ik ’s ochtends bij binnenkomst van de woonkamer denk: goh, lekker! Dat betekent dat de melts dus ruim 12 uur mee gegaan zijn en nog steeds goed geuren.

Ik zal een review geven van acht verschillende geuren. Let op! Ik weet niet hoe lang deze geur voorradig zal blijven bij Waxmeltsenzo dus áls je denkt iets te moeten proberen zal je snel moeten zijn.

Marshmallow Bomb
Waxmeltsenzo Marshmallow Bombe

De spelling van de namen van de geuren is niet altijd helemaal correct en de stickertjes zijn niet altijd helemaal mooi geknipt of geprint. Maar.. dat vergeet je gauw als je dit cupje opent. Wat een feel-good-geur.

Op de brander begint de melt zoet, heel zoet, als je fan bent van marshmallow moet je deze zeker geprobeerd hebben. Als de melt volledig gesmolten is ga je er een andere geur doorheen ruiken, een romige. En ik heb heel lang nagedacht maar eindelijk weet ik wat ik ruik: pannenkoekenbeslag!
Deze melt geeft minstens 10 tot 12 uur lang geur af (tip: gebruik een elektrische brander voor zo lang mogelijk geurplezier) en de geur blijft ook na het doven erg lang hangen.

Very Cinnamon
Waxmeltsenzo Very Cinnamon
Wow! De titel overdrijft niks. Ik snuffelde aan de droge wax en mijn neus begon te prikken. Eenmaal op de brander beginnen mijn ogen te tranen en slaat de geur op mijn keel. Ik heb de brander eens naar de hoek van de kamer verbannen want inmiddels zat mijn lieve vriend ook met tranende ogen.
Een scherpe, pittige geur. Normaal vind ik kaneel een perfecte geur om bij onderuit te zakken, terwijl ik deze dan weer een geur vind om eens een actieve dag of avond te houden. Prikkelend!

Asian Amber
Waxmeltsenzo Asian Amber
Ik heb getwijfeld of ik deze geur een review zou geven, aangezien deze inmiddels al is uitverkocht. Dit zag ik pas nadat ik mijn selectie had gemaakt. Maar omdat het zo’n bijzondere geur is en Waxmeltsenzo nog wel eens oude geuren opnieuw aanvult, deel ik het toch met jullie.
Ik denk dat je er van houdt of dat je het haat. Deze geur is ontzettend sterk. Ik heb deze aangestoken in de slaapkamer en ik rook het door het gehele huis. Niet een beetje ook. De geur is kruidig, groen, warm maar toch ook wel fris.
Ik vind het aan de ene kant een geur alsof je door het bos wandelt na een flinke onweersbui, aan de andere kant een geur alsof je in een gouden troon getrakteerd wordt op een kopje kruidenthee. Heel bijzonder en voor mij een blijvertje.

Pumpkin Souffle
Waxmeltsenzo Pumpkin Souffle
Een heel sterke bakgeur, kruidige pompoen en zoet, gebakken bladerdeeg. Van deze geur krijg je geheid trek! Ik houd normaal niet van de bakgeuren maar deze vind ik erg lekker. Het is net of je iets in de oven hebt staan, warm zoet maar kruidig.

Dragons Blood
Waxmeltsenzo Dragon Blood
Dit is een heel aparte geur en toch een favoriet van veel mensen. Het is een zware geur, ik kan nooit echt plaatsen wat ik nu precies ruik. Het is wat rokerig en kruidig, zeker een geur voor ’s avonds.  Deze grote melt geurt wel 12 uur lang!

Winter Garden
Waxmeltsenzo Winter Garden
Wat heerlijk fris! Deze ga ik in de zomer ook fijn gebruiken, ha! Je ruikt voornamelijk dennen en ik denk zelf ook iets van eucalyptus? Ik zie net tot mijn teleurstelling dat deze geur uitverkocht is. Wel is er een geur Winter Magic, die qua beschrijving erg op deze geur lijkt. Al is deze geur ultieme, koele frisheid en lijkt de Winter Magic me een iets warmere geur.

Vino Caliente
Waxmeltsenzo Vino Caliente
Stroperige, kruidige glühwein met sinaasappels, kruidnagel en kaneel. Maar vooral dat stroperige, hmm. Alsof je met je neus boven een pan glühwein staat. Ik vind het zelf een heel fijne geur, zwaar en zoet, echt heerlijk winters!

Flowers & Sandalwood
Waxmeltsenzo Flowers Sandalwood
Deze geur móet gewoon terug komen bij Waxmeltsenzo, dit is echt vreselijk lekker! Het gehele jaar door kun je met deze geur heerlijk relaxen. Het is bloemig, maar zacht en absoluut niet overheersend en de sandelhout maakt deze geur zacht, lief en aangenaam. Ik brand deze tijdens een bad, overdag tijdens het schoonmaken, maar ook op de zondagochtend tijdens een film onder een dekentje. En, in het voorjaar brandde ik het zelfs de hele dag door!

Je kunt nog véél meer geuren op de website vinden.
Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de prijs/kwaliteit van Waxmeltsenzo. De service is ook nog eens heel erg goed en binnenkort hoop ik ook haar geurkaarsen te kunnen proberen.
De melts geven (zeer) lang geur af, de geur blijft puur zonder waxgeur erdoorheen, en de wax blijft mooi in de cups en is gemakkelijk uit de brander te verwijderen na het branden.

Je kunt ook, als je nog niet goed weet wat je nu lekker vindt, een verrassingspakket bestellen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Waxmeltsenzo
Author Rating
5