Village Candle Egyptian Sandalwood wordt als volgt omschreven:

A subtle, alluring scent underlain with a fresh note of genuine Sandalwood. Ideal for setting an intriguing soothing mood.

Van deze geur bestelde ik een testblokje bij Kadoshop de Duizendpoot.
Het is een heel kalme, vrij pure geur en heeft het frisse en toch warme van sandelhout. Inderdaad een geur om, vooral nu op een lenteavond, heerlijk bij te ontspannen. Het ruikt een beetje naar een sauna dat van hout is gemaakt. Dat heeft een bepaalde geur, vochtig en warm hout. Inclusief alle smeerseltjes en oliën die je er ruikt, want sandelhout heeft ook iets heel fris.

Van Village Candle wil ik eigenlijk geen melts meer. Wel ben ik helemaal fan van hun kaarsen en ik ga er eens even goed over denken of ik hier een jar van wil. Binnenkort wil ik nog eens langs de fysieke winkel van Kadoshop de Duizendpoot, daar hoop ik er even aan te kunnen snuffelen en tot een beslissing te komen. Ik zeg niet gelijk volmondig JA want ik vind de geur ook wel wat aan de frisse kant. Sommige geuren brand je gewoon liever als melt dan als kaars.

De sterkte van het blokje is matig. Ik vind vaker dat Village Candle qua sterkte in haar waxmelts achterblijft. Terwijl de Village Candle kaarsen werkelijk waar goddelijk lekker en sterk van geur zijn. Het blokje geurt op de elektrische brander prima en smelt keurig. Village Candle is ook goed te gebruiken op branders die verwarmd worden door theelichten.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Village Candle Egyptian Sandalwood
Author Rating
4