Sweet Mam’selle Coconut Leaves is een dupe van Bath & Body Works Coocnut Leaves en wordt als volgt beschreven:

Coconut Husk, Beachside Palm, Juicy Tangerine

Ik ben geen kokosfan (meer), ik vind de geur vaak muf maar in sommige mixen kan ik er toch weer van genieten. Zo ook van Coconut Leaves. Eerder kreeg ik bij mijn Sweet Mam’sella bestelling van Zimbali een proefje en even later kon ik via een Facebookgroep een grote melt overnemen. Sowieso zijn Sweet Mam’selle melts vreselijk mooi. Dit durf je toch bijna niet te branden?

Ik moest opzoeken wat coconut husk is, blijkbaar is dit die behaarde schil van de kokosnoot. Het ruikt inderdaad naar een natuurlijke kokosgeur. Kokos wordt in veel geurkaarsen, verzorgingsproducten en parfums gebruikt en ruikt vaak wat kunstmatig en bijna chemisch. Misschien heb ik er zo’n afkeer tegen gekregen sinds mijn hondenshampoo (voor de hond dus) naar kokos ruikt. Zodra ze in een lijk gerold hebben, het liefst een die uit zee is aangespoeld, moet ik ze wassen. Eerder niet. Associeer ik kokos met een lijk? :’)

Coconut Leaves is een heel frisse en naar mijn mening natuurlijke kokosgeur. Je ruikt het zoete en bijna romige van de kokos en het waterige en de lichtgroene noot van verse bladeren. Even fantaseer ik over een prachtig wit strand waar je onder de grote palmbladeren van de bomen schuilt tijdens een hevige plensbui. Nohhh, lekker zeg! En wat zal deze het perfect doen in de zomer. Ik heb deze geur nu twee keer vier uur gebrand in een hoge Scent Chips brander waarbij je een open ruimte hebt tussen het schaaltje en de vlam. Ondanks dat Sweet Mam’selle aanraadt de melts op een elektrische brander te plaatsen ruik ik de waxmelt ontzettend goed. Een heerlijke geur voor een warm bad na een plensbui om me even in tropische sferen te wanen. De geur is flink sterk maar niet verstikkend. Een hele woonkamer, ook een grote, zal een melt sowieso redden.

Sweet Mam’selle kun je bestellen bij Zimbali Candles of uiteraard via haar eigen website. Zij werkt met restocks en heeft dus alleen op aangekondigde tijden voorraad die ze vaak al binnen 30 minuten uitverkoopt.  Coconut Leaves is dus een dupe van Bath & Body Works. Ik zag deze geur wel op hun USA website staan maar heb het nog niet bij Nederlandse gezien. Anders zou ik het direct bestellen, haha!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sweet Mam'selle Coconut Leaves
Author Rating
5