Tijdens mijn geurenobsessie heb ik al redelijk wat snuffelfases doorstaan. Dit houdt in dat ik zomaar van “smaak” kon veranderen en op het moment ga ik er weer een door die mij af en toe wat van mijn stuk kan brengen.

Als ware zoetekauw begon ik mijn eerste waxmelts in de geuren vanille en zo zoet mogelijk gebak te kopen. Appeltaart, brownies, witte chocolade, cheesecake, het kon niet gek genoeg. Heerlijk vond ik dat. Die warme geur van gebak door mijn huis zodat het net leek of ik zojuist wat uit de oven had gehaald. Koek, cake? Ik koop het. Toen kon ik Cinnamon Sugar van Waxmelts Enzo zeer goed waarderen, deze heet nu Cinnamon Donut. Van Pure Soap had ik Apple Pie en Pink Frosted Cupcakes als grote favoriet.

De fase daarna was de kaneelfase. Alles met kaneel vond ik vreselijk lekker. Ik las meer en meer over Yankee Candle en kocht daar eens wat geuren van. Ik was voornamelijk weg van Sparkling Cinnamon, een geur met kaneel en kruidnagel en dus op en top kruidig. Ook Red Apple Wreath is een geur die toen zeer goed bij mij in de smaak viel en tegenwoordig is dat de enige appelkaneelgeur die ik werkelijk verdraag. Waar ik absoluut niets van wilde weten was bloemengeuren of iets dat ook maar op parfum leek. Grappig hoe dat verandert. Nog steeds was ik weg van gebaksgeuren en vooral van vanille. Mijn grote liefde leerde ik tijdens mijn kaneelfase kennen: Vanilla Satin. Geen kaneelgeur maar ik weet nog goed dat het bij die bestelling zat.

yankee-candle-vanilla-satin

Ook Winter Splendor, Cinnamon Spice en Whipped Pumpkin Latte van Goose Creek zijn flinke kaneelgeuren en tot vorig jaar vond ik die echt ontzettend lekker. Nu krijg ik er tranen van in mijn ogen. Verschrikkelijk en verstikkend. Bah. Dat heeft niet alleen met het voorjaar te maken, ik word er echt benauwd van.

Na een half jaar aankopen van waxmelts kwam ik Beach Flowers van Yankee Candle tegen en die vond ik meteen lekker. Ik ontdekte dat in deze geur de hyacint verwerkt zit.

Snuffelfases

Even later bleek ik Loves me Loves me Not van Yankee Candle en Freesia van Waxmelts Enzo ook lekker te vinden en zo kwam ik erachter dat ik zoete bloemengeuren eigenlijk ook wel goed vond ruiken. Het leuke was dat ik als beginner nog zoveel te ontdekken had en dus lekker kon experimenteren. Mijn favoriete bloemengeur is wel Southern Gardens van Goose Creek en Sweet Honeysuckle van Yankee Candle. Parfumgeuren was nog steeds niet mijn ding maar als het een muskgeur was, was ik er wel weer erg blij mee. Ook amber vind ik al die tijd al heerlijk.

Kokosgeuren waren altijd favoriet en die vind ik nu vreselijk muf en stinken. Ik had me ontzettend verheugd op Coconut Bay maar helaas vind ik die nu echt niet lekker meer. Het moet gemengd zijn met andere geuren. Coconut Wood van Kringle en Black Coconut van Yankee Candle vind ik wel heel lekker. Helaas is de pot van Coconut Bay zo mooi en ik kan geen afscheid nemen…

Snuffelfases

Bakgeuren vond ik vorig jaar ineens verschrikkelijk en tegenwoordig lijk ik het weer te kunnen waarderen. Wat ik nu lekker vind is Peanut Butter Sugar van Goose Creek en Pain au Raisin van Yankee Candle. Mannengeuren vind ik prettig zolang ze neigen naar kruidig en zacht in plaats van fris en hard. Hier gruwelde ik altijd al van. Grey van Kringle is echt heerlijk!
Groene of aardse geuren hebben nooit deel uitgemaakt van een fase, die zijn altijd goed. Bamboo van Pure Soap is echt een aanrader als je van groene geuren houdt. Houtig is heerlijk mits niet te fris en rokerig zoals Fireside van WoodWick waardeer ik pas sinds kort.

Wat me tot nu toe nooit in de steek heeft gelaten is vanille en zoet & kleverig. Vanilla Satin & Cotton Candy ­čśÇ

– Heb jij wel eens zo’n┬ásnuffelfase gehad? –┬á