Root Candles Tiramisu wordt als volgt beschreven:

Coffee and buttery top with bakery notes of lady fingers mixed with rich, dark rum. Nutty honey notes feature the dry down to creamy vanilla sugar with slight cocoa powder dusting. Creamy and decadent.

Deze votive kreeg ik cadeau bij mijn Duftus bestelling toen ik daar mijn Candleberry Pink Sugar kaars bestelde. Ik ben het merk Root Candles nog nooit in Nederland tegengekomen.

Normaal gebruik ik geen votives. Er komt maar weinig geur vanaf en ze zijn vrij prijzig om als waxinelichtje te gebruiken. Nu heb ik mijn Yankee Candle lantaarn weer tevoorschijn getoverd, daar zit een glaasje in speciaal voor votivekaarsjes. Dus ik dacht: ik doe eens een grabbel in de votive-bak! Die bak zit niet zo vol als bij de waxmelts hoor, soms krijg ik een votive cadeau en die gaat dan in die bak. Ik vond dit Tiramisu-kaarsje en omdat ik nog nooit iets van dit merk geprobeerd heb leek me dit wel een goede voor een review.

Als je hier af en toe leest zul je inmiddels wel in de gaten gekregen hebben dat mijn vriend mijn hobby háát. Hij wil niets ruiken, hij ruikt nog liever de hond die net in de sloot gelegen heeft dan een van mijn overheerlijke geurkaarsen of melts. Snap jij dat nou?! Maar soms, heel soms, negeer ik die afschuwelijke en bittere haat en steek ik stiekem een onopvallend geurtje aan. Eén die hij niet kan traceren, één die er niet uitziet als een geurkaars of een brander en dan bekijk ik of zijn neus het wel echt zo goed doet als hij beweert.

Zo was Tiramisu mijn stiekeme geurkaarsje. In een glaasje in de lantaarn zou hij nooit ontdekken dat ik eigenlijk een geurtje op gezet had. Bovendien zijn votives vaak zo licht van geur dat je dit heel eenvoudig stiekem kunt branden. Ik was in huis bezig, mijn vriend was nog wat aan het werk op zijn computer en ja hoor, ik zie die neus al gaan.  “Staat er een kaars aan ofzo?”
Ik liep die kant op en rook direct wat hij bedoelde. Zó snel? Het kaarsje stond pas een minuut of tien aan. Zelfs in de lantaarn rook dit kaarsje net zo sterk als een grote Yankee Candle geurkaars. Verrassend dus!

In mijn web votivehouder:
Yankee Candle web votive

Ik ruik een zachte koffiegeur gemengd met een beetje rum en veel vanille. Een geur die veel op die van tiramisu lijkt is het niet, daarvoor is de koffiegeur te zwak en de cacaogeur ruik ik niet. Wel is het een fijne, zoete en plakkerige geur die de huiskamer heel knus maakt. Intussen heb ik de votive al een aantal keer even aan gezet in de keuken om snel een lekkere en toch zachte geur te creëren. Door de sterkte van deze votive ben ik wel heel benieuwd geworden naar een grote kaars van Root Candles. Ik vind ze alleen niet zo mooi. Tiramisu is een geur die ik niet snel weer zal kopen, daarvoor is het net te zwaar naar mijn mening maar een lekkere kruidige geur van dit merk zou ik misschien nog wel aandurven.

Een kaars met 298 gram inhoud kost € 19,99. De grotere kaarsen zijn € 34,99 en dat vind ik best duur. Je kunt het assortiment o.a. bekijken op de website van Duftus.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Root Candles Tiramisu
Author Rating
5