Yankee Candle Linden Tree geurt naar een heerlijk bloeiende Lindeboom op een rustige zonovergoten dag.

Top: hosta leaves, linden flower
Mid: viburnum
Base: musk, cedar wood

Hallo lieve, lieve lezers!

Ik zit nog steeds vol snot maar ik ruik! YAY! Ik ben niet heel goed in het vooruit werken. Het liefst schrijf ik een review op het moment dat de tart of kaars brandt, dan kan ik het beste omschrijven wat ik ruik en wat voor gevoel of welke herkenning een geur mij geeft. Call me crazy.

Linden Tree is een van de nieuwe voorjaarsgeuren van Yankee Candle en ik keek er eerlijk gezegd wat naar uit. Ik houd van groene geuren en bloesem ruikt vaak zacht, lichtgroen en zoet dus ik zag Linden Tree wel zitten. Droog vind ik deze geur echter net zeepsop en ik word er niet heel enthousiast van. Het ruikt wat naar de handzeep die je op openbare toiletten uit zo’n grote, op wit lijkende machine moet pompen.

Ik brand een halve tart. Onze woonkamer is niet groot en gezien ik al gok dat ik dit niet een geweldige geur vind laat ik het er even bij. Voor het geval dat, zeg maar. En inderdaad, helaas. Ik vind Linden Tree geen bijzonder lekkere geur. Al denk ik wel dat het straks in de zomer een heel verfrissend effect zal geven. Ik vind de geur lief en fris, dat is denk ik mijn beste omschrijving.

Het opent met een zachtgroene geur, als ik de naam en het label in mijn achterhoofd houd denk ik aan de knoppen aan de bomen, een laagstaande ochtendzon en dat je het nog net te koud hebt maar toch buiten wilt zijn. De bloesem is zacht en friszoet en komt door die groene noten mee. De groene noten zijn waterig fris, bijna sappig en de bloesem heeft een friszoete noot. De musk is continu aanwezig en streelt zachtjes die groene en bloemige noot waardoor Linden Tree heel vrouwelijk wordt. Alsof je in een wit, los jurkje in een grasveld onder de treurwilg naar de eeuwige velden staart. Goede gedachte vind ik dat. Ik vind het fijn dat deze geur me zoveel voorjaar brengt maar ik ben er nog niet klaar voor.

De halve tart is goed sterk en prima te ruiken. De frisse en zachtzoete tart vult onze woonkamer en neemt me mee in zomerse sferen. Zal ik een jar kopen? Nee. Zal ik de tart opnieuw kopen? Ja. Ik ga deze in de zomer sowieso nogmaals branden, dat verdient Linden Tree wel. Voor nu zet ik het nog even aan de kant. Dat halfje mag nog even wachten.

Wil je ook deze nieuwe geur proberen? Je boft, het is in alle Nederlandse Yankee Candle punten verkrijgbaar. Deze tart bestelde ik bij Zimbali Candles. Ik had zoveel punten gespaard dat deze tart gratis was ­čÖé

-Brand jij nu al zomergeuren? –

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yankee Candle Linden Tree
Author Rating
4