WoodWick waxmelts zijn in mijn regio vrij eenvoudig verkrijgbaar. Persoonlijk vind ik dat prettig want ik ben dol op snuffelen. De kaarsen van WoodWick zijn werkelijk prachtig. Ik postte al eerder een review van de Gallerie kaars en ook hun Trilogy kaarsen zullen eerdaags in een post verschijnen. Voor nu test ik de waxmelts.

WoodWick waxmelts kosten € 2,50 voor een blokje van 22,7 gram. Het fijne van WoodWick vind ik dat ze zoveel aardse geuren hebben. Ik testte voor nu drie geuren:

WoodWick Tranquilitea 
Woodwick Tranquilitea is thuis komen zitten en genieten. Tranquilitea verzacht de stress van de dag met de opwarmende geur van warme kruidenthee.

Deze geur ruikt inderdaad naar kruidenthee, het is vrij zacht en je ruikt lichtzoete kruiden. De sterkte van deze waxmelt valt mij wat tegen. Deze brandde ik in de woonkamer maar ik kreeg er nauwelijks wat van mee. Zodra ik wat meer in huis ging bewegen ontdekte ik wel die warm kruidige geur, maar nog steeds heel zacht. Dit is nu een achtergrondluchtje en wel voor de fijne neus.

WoodWick Lemongrass
De frisse geur van zoet gras met hints van heldere citroenschil.

Zo, dit is zeker een frisse geur. Pittig citroen, op en top zomers en fris. Ik denk dat deze ideaal zou zijn na een dweilbeurt of als je een vieze geur in huis hebt hangen. Lemongrass is gelukkig ook niet zo loeisterk, maar medium aanwezig. Je ruikt het continue en het overheerst niet. De geur verzwakt wel vrij snel, na vier uur begint de geur wat te mengen met die van wax.

WoodWick Patchouli
De klassieke geur van patchouli met tonen van zoete vanille en amber.

Woah. Mijn favoriete patchouli-geur ooit. Wat is deze lekker zeg. Aards, hout, groen, rook, echt heerlijk! De amber is hierin ook heerlijk, precies goed, en dan die heeeel lichte, zoete toon van vanille. Als je van patchouli houdt vind je deze variant van WoodWick heerlijk. En de melt is sterk. Ik brandde deze op de gang in een vrij hoge brander en de geur kwam door de deur heen zetten. Het vulde niet alleen de hal en de woonkamer, maar ook de keuken, het toilet, alles. Als WoodWick niet van die irritante knisperlonten had was er allang een kaars van geweest.

Zelf ook wat geuren proberen? WoodWick is ook online verkrijgbaar bij vele winkels. Je kunt hiervoor eens kijken op de pagina Verkrijgbaarheid.  Een bekende is De WoodWickwinkel.

Summary
Review Date
Reviewed Item
WoodWick waxmelts
Author Rating
4