Pure Soap gebruikt soyawas en maakt alles helemaal zelf. Inmiddels ben ik zelf een blije gebruiker van haar melts en zal jullie een zo compleet mogelijke review van 10 verschillende geuren proberen te geven.

Op www.puresoap.nl kun je het gehele assortiment zien van deze leuke webshop. Niet alleen verkoopt zij waxmelts, maar ook diffusers, badolie, scrubs en diverse verzorgingsproducten. Vrijwel alles heeft zij zelf gemaakt, ze weet dus precies wat er in zit.

Ik heb mij om te beginnen gewaagd aan de waxmelt cups.
Wat een traktatie! Het wordt keurig ingepakt in een brievenbusdoos (mits de grootte van je bestelling dat toe laat) en vrij snel thuisbezorgd. Omdat ze alles met de hand maakt kan een langere levertijd wel eens voorkomen.
Je kunt waxmelts in cupjes of in bars kopen. De inhoud van de cupjes is voldoende om twee keer te gebruiken en ze kosten slechts € 1,00 per stuk.

Ik kan nu een review gaan geven over alle geuren, dat kan, want ik heb ze vrijwel allemaal wel eens besteld. Oops! Dat wordt natuurlijk een heel lange lijst. Als daar interesse voor is, wil ik dat best eens doen. Voor nu zal ik het bij 10 geuren houden:
1 Bayside
2 Sea Star
3 Apple Blossom
4 Pink Cakes
5 Cotton Fresh
6 Aromatherapy Relax
7 Millionare
8 Green Fern
9 Nag Champa
10 Doodlebug

Bayside
Frisse zeelucht, agave nectar, grapefruit en rijke bloemen met hints van ylang ylang, wilde hydrangea met lavendel en vetiver. 
Absoluut een favoriet van mij. Deze geur is fris en toch zacht, ik vind het zelf een fijne geur voor de slaapkamer. ’s Ochtends de dekens openslaan en Bayside in de brander. De geur is niet teveel aanwezig maar net genoeg. Ik vind dat zelf wel een voordeel, dan kun je het gewoon op laten staan voordat je bezoek krijgt, of de kamer in lopen zonder dat je naar lucht moet happen met de ramen open.

Sea Star
Een onderscheidend oceanische geur met hints van bloemen en een ondergrond van muskus, sandelhout, pruim en heliotrope.
Ook Sea Star hoort tot de Fresh geurgroep. Deze geur is echter wat zoeter dan Bayside, waarschijnlijk door de pruim. Het is niet het ’s zomers zoete, maar inderdaad een donkere fruitgeur. Ook deze geur is lekker voor overdag, vooral tijdens de schoonmaak. Maar het kan ook heel ontspannend zijn tijdens een bad. De geur heeft namelijk een kalmerend effect en ruikt ook naar groen, op een of andere manier geeft mij dat altijd dat kalmerende gevoel.
Ook deze geur is niet te sterk, maar blijft zeker zes uur lang geur afgeven op mijn medium hoge brander.

Apple Blossom
Een mooie delicate frisse appel bloesem geur.
Deze geur is heel vrolijk, het ruikt naar zachte, witte bloesem en de frisse geur van groene appels die de boventoon houdt. Ik houd normaal niet van frisse appelgeuren, maar deze mag zeker weten nog eens besteld. Ik heb het cupje in zijn geheel in de brander gedaan en er acht uur lang van kunnen genieten. Ik kreeg meteen zin naar buiten te gaan!

Pink Cakes
Een heerlijke mix van zoete aardbeien en frambozen met hints van citroen, peer, kokosnoot en pruim  op een basis van zoete vanille botercream.
Ik ben geen fan van aardbeiengeuren, wel van Pink Cakes! Deze geur is romig zoet, zacht, lief, vrolijk. Mijn absolute nummer 1 van Pure Soap! De zomerfruitgeuren mengen perfect met elkaar op de romige en boterige geur. Het ruikt werkelijk als de versiering op een cupcake en het maakt je net zo vrolijk! De cake- of koekgeur is bij deze niet aanwezig en voor mij is dat een voordeel.

Cotton Fresh
Een hele frisser en zachte geur. 
Zacht vind ik het in elk geval niet. Deze geur is ontzettend sterk en aanwezig.
Fris kun je het wel noemen, het is net alsof je een fles wasverzachter over je heen hebt gegoten. Het is niet mijn geur, erg zeperig en daar houd ik niet zo van. Mocht je vieze luchten willen verdrijven, is deze geur daar uitstekend geschikt voor.

Aromatherapy Relax
Droom heerlijk weg met deze mooie mix van lavendel en essentiële oliën, met een vleugje zachte muskus. 
Lavendel, you love it or you hate it.
If you love it, dan móet je deze geur proberen! De ultieme relax-geur voor mij. De geur is sterk, de lavendel is duidelijk aanwezig en ergens is de geur weer zacht door die subtiele aanwezigheid van muskus. Deze geur brand ik in de slaapkamer of tijdens een warm bad in de badkamer. Ogen sluiten, diep inademen en er krult vanzelf een glimlach op je gezicht!

Millionare
Gemaakt met een dupe van Paco Rabanne 1 Million.
Ik ben gék op deze geur! Als ik deze ruik droom ik al weg over een knappe man met een stoppelbaard en een pak aan. Het ruikt werkelijk exact hetzelfde als het parfum. Ik vind het geen geur om acht uur lang te laten branden, maar af en toe een uurtje doet mijn ogen glinsteren.

Green Fern
Een zachte verse groene geur.
Pure Soap beschrijft deze geur exact zoals het is. Zacht, vers groen. Het is net of je met je neus bovenop een jonge, groene plant staat. Wat ik eerder al noemde, zo’n geur heeft een kalmerend effect op mij. Deze gebruik ik graag als ik in een warm bad lig en normaal gesproken ga nadenken over alle zorgen. Even deze groene geur inademen en je gelooft al bijna dat alles vanzelf wel goed komt.

Nag Champa
Pittig en zoet. Een mix van patchouli, rose, geranium & jasmijn!
Deze geur is gebaseerd op de bekende wierrook, dat is ook heel snel te herkennen. De geur werkt zuiverend en kalmerend. Het kan vrij zwaar zijn, dus als je bezoek krijgt kun je deze geur beter een uurtje van tevoren al uitblazen. Het ruikt vooral naar patchouli en rozen, rokerig gemengd met een zware bloemengeur.

Doodlebug
Een heerlijke mix van cream soda, verse watermeloen en bubblegum.
Zoet! Wow! Het is een speelse, zoete geur. Zoet zonder dat het zwaar is.
Dankzij de watermeloen blijft de geur wat fris, al moet je wel van zoet houden wil je deze geur kunnen waarderen. Het is gelukkig niet een heel sterke geur, dus deze kun je prima een aantal uur laten branden zonder gelijk misselijk te worden van alle zoetigheid.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Pure Soap waxmelts
Author Rating
5