Primark vind ik een ware hel. Het lijkt wel of half Nederland altijd tegelijk met mij wil winkelen. Tussen de zweetoksels en plakkerige nekken met veel te grote tassen bij zich, baan je jezelf naar dat ene dingetje voor die vier euro’s. Maar, dapper als ik ben, heb ik het getrotseerd. Ik wilde namelijk graag de Primark geurkaarsen uitproberen.

Ik heb er drie meegenomen:
Nectarine & Lemon Blossom – 16 branduren – € 1,00.

Primark geurkaars Nectarine & Lemon blossom

Deze ruikt droog al lekker en vrij sterk. De nectarine is duidelijk te herkennen en op de achtergrond ruik je iets fris en toch zachts. Brandend blijft dit ook zo. Dit kaarsje was zelfs wat sterk om op het toilet te plaatsen. Tegen mijn verwachtingen in deed deze het prima op de hal en rook je het ook werkelijk. De kaars smolt mooi gelijkmatig op, binnen 2 uur al. Al met al geen miskoop voor die ene euro. Er was nog veel meer keuze in geuren, dus leuk om af te wisselen!

Primark geurkaars review

Sea Salt & Breeze – 40 branduren – € 4,00.

Primark geurkaars Sea Salt & Breeze

Deze kaars vond ik zo leuk, ik houd gewoon van mason jars. Het ruikt ook werkelijk naar zeezout en een wind aan zee. Echt een frisse maar toch zachte oceaangeur. Helaas ruik ik brandend helemaal niets van de kaars. Zelfs op het toilet niet. En mijn vriend, die normaal echt alles eerder ruikt, rook ook niets! Balen! Bovendien, de kaars tunnelt als een malle. Ik heb er al folie om gedaan en wat was weggehaald maar hij blijft het doen en na een aantal branduren wordt het vlammetje weer heel klein. Je moet dan weer was weghalen omdat het lontje anders verdrinkt. Jammer, maar deze kaars is leuk voor de sier en niet voor de geur.

Primark geurkaarsen

Sea Salt & Lavender – 28 branduren – € 4,50.
Primark geurkaarsen
Dit vind ik een chique kaars, een mooie print op een blik met een zilverkleurig etiket. Ja, helemaal mijn stijl. Ik houd erg van de geur lavendel, al herken ik die niet meteen in deze kaars. Het is een wat zoetfrisse geur. Deze kaars heeft twee lonten en zou daardoor gemakkelijker gelijkmatig moeten smelten maar helaas. Pas na 6! branduren beginnen de randen mee te smelten. Voor die tijd heb ik de kaars vaak zo’n 4 uur aan laten staan waarna de randen naar binnen beginnen te krullen.
De geur die de kaars verspreidt is matig, soms ruik ik heel licht een friszoet tintje door de lucht waarvan ik vermoed dat het de kaars is. Veel meer ruik je er niet van. Ik denk dat dit net genoeg is voor een kleine verfrissing van je huis.

Primark geurkaarsen

Ik zou de kleine kaars voor slechts € 1,00 nog wel eens opnieuw kopen. Ik vind het een leuk gezicht in huis en de geur was ruim voldoende. De mason jar is leuk, maar helaas was de throw (geurafgifte) slecht. Het blik vind ik erg mooi maar de geur is erg zacht. Toch zou ik deze ook niet snel voor de sier aansteken want daar heb je dan weer net teveel geur voor.

Wellicht heb ik van de twee grotere kaarsen net de lichte geuren te pakken. Er stonden nog veel meer leuke potten en lekkere geuren dus wie weet zit er ook wel wat voor jou bij.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Primark geurkaarsen
Author Rating
3