Ik ben Kaarskop

Mijn echte naam is Nikki, ik ben 27 jaar oud en ik ben degene achter deze blog over mijn obsessie van geurkaarsen en waxmelts. Ik ben degene die de rare verhalen schrijft, gekke associaties van sommige geuren krijgt en diegene die zulke vreemde termen verzint. Over kaarsen.

Verzamelaar
Behalve kaarsen en waxmelts, verzamel ik ook honden. Op het moment leven er drie bij ons in huis, waarvan twee van onszelf zijn: Manu en Uma. Manu is een prachtige Siberische Husky die al vanaf 8 weken oud bij mij is en Uma is sinds februari 2015 bij ons. Uma is een Podenco dame met bizar grote oren. Dan is er nog Cody, een Griekse vagebond die zijn eigen baas nog zoekt. Hij zit vanaf december 2015 bij ons in de opvang om hem te socialiseren en te laten wennen aan het luxe leven in een Hollandsch huis.

Een echte vrouw
Verder ben ik dol op badderen met fijne sopjes, experimenteren met make up, smeerseltjes voor op handen, gezicht, lichaam, voeten, lippen en ben ik gek op koken. Als ik daar lekker de tijd voor kan nemen vind ik koken ontzettend ontspannend en niets fijner dan lekker smullen van je eigen creatie. Het liefste kook ik Franse stoofpotten of Indische gerechten. Kruidig eten vind ik geweldig lekker maar ook de Franse keuken ben ik helemaal weg van. Heerlijk vers en puur. Ik heb ook nog eens in Frankrijk gewoond, dat was van korte duur maar wat ben ik van Frankrijk gaan houden.

Werk
Ruim 40 uur per week werk ik met een klein team op kantoor aan de marketing van huisdierproducten voor 21 grote winkels. Zelf werk ik aan websites, assortimentskeuze en schrijf ik de teksten bij producten die we nodig hebben voor de websites, advertenties, flyers en alle andere uitingen.

Oké. Maar die kaarsen.
Een aantal van mijn oud klasgenoten heb ik nog op Facebook. Eén daarvan begon berichten en foto’s te posten van kleine vormpjes wax. Ik had geen idee wat het nu precies was, maar aan de razend enthousiaste reacties eronder te zien was het wel wat. Even later kwam ik het zelfs op een forum tegen waar dus blijkbaar ook leden waren die het geweldig vonden. Hm.
Ik bestelde mijn allereerste waxmelts bij die klasgenoot, Evion Scents. Helaas kun je er niet meer bestellen. Marenthe van Evion Scents heeft haar strijd tegen kanker op 25 jarige leeftijd verloren.

Toen woonde ik nog alleen en kon dus lekker branden wat ik wilde. Elke dag stond er wel wat te walmen in mijn huiskamer. Op een gegeven moment was het op en was mijn vriend zo lief om me een doosje cadeau te doen van waxmelts.nl. Nou, dat was de laatste keer! Haha, het was wakker!
Ik begon te googlen en op dat forum mee te kletsen en binnen no time had ik al een hele verzameling. Een vriendin van mij snapte er niets van, tot ze begon te snuffelen. Nu is zij mijn mede-Kaarskop. Inmiddels heb ik al een aantal medestanders verworven en heb ik handige shopmaten waarbij ik over kaarsen kan kletsen wat ik wil. Veel mensen vinden dat raar?

Blogger
Ik vind schrijven erg leuk, en dan wel op mijn eigen manier. Toen ik in Frankrijk woonde heb ik een blog bijgehouden, maar die periode liep af dus had ik even geen inspiratie meer. Totdat ik het idee kreeg een blog op te zetten over mijn grote hobby, die zoveel mensen raar vinden, kaarsen en waxmelts. Wie weet ga ik het uiteindelijk wat uitbreiden maar voorlopig blijf ik lekker over geuren en kleuren pennen en geeft me dat veel plezier.

Ik wens je veel leesplezier op mijn blog!

Liefs, Nikki

Kaarskop blog
Manu, Cody en Uma
Kaarskop opmaakdoel