Het ging bijna mis met mijn opmaakdoel. Ik ben twee weken lang verkouden geweest waardoor ik melts en kaarsen of niet rook of er absoluut geen zin in had. En dan ben ik ook nog eens een lang weekend weggeweest. Ik mocht niet eens wat geuren meenemen 🙁 Gisteravond heb ik dan ook de laatste waxmelt gebrand en uiteindelijk dus toch mijn opmaakdoel gehaald! Yaay, ik ben trots.

Onderstaande Yankee Candle halfjes of tarts heb ik moeten branden voor mijn opmaakdoel van juni:

Yankee Candle Sunflower – een frisse en toch zachte bloemengeur die zelfs wat lichtzoet is. Ik vind dit zeker geen vervelende geur maar de tart is niet eenvoudig verkrijgbaar en om nu een speurtocht te beginnen is het me niet waard. Mocht deze geur in Nederland komen wil ik nog wel eens een tart.
Yankee Candle Fresh Cut Roses – deze geur heb ik in een review beschreven. Groene stelen en rozenblaadjes.
Yankee Candle Pink Sands – ik had een medium jar van deze geur opgemaakt en het laatste restje wax uit die pot in cups geschonken. Op de brander geuren die cups nog heel erg goed!
Yankee Candle Lavender Vanilla – deze heb ik ook in een jar gekocht en er hangt een car jar in mijn auto. Rustgevende mix van lavendel en vanille.
Yankee Candle Sweet Strawberry – ik krijg er alweer kriebels van. Wat een gruwelijk zoete geur is dit. Gelukkig geen aardbeiensnoepjes maar wel die van verse aardbeien. Toch ben ik niet zo’n aardbeienmens en deze mag lekker weg blijven.

Zoals ik in mijn vorige opmaakdoel al noemde, plak ik de labels van de tarts en votives die ik opgebrand heb in een groot schrift. Ik vind dat prettig want zo kan ik nog eens nazoeken welke geuren ik gebrand heb en wat ik ervan vond. Ook schrijf ik erbij of ik deze tart nog eens zou willen hebben en geef ik aan hoe sterk ze zijn.

Opgemaakt in mei

Verder had ik nog wat cups en losse blokjes liggen die ik op moest maken. Ik vind dat misschien nog wel extra leuk, ik pak namelijk nooit meer cups en losse blokjes trekken me ook nooit zo. Soms zit er een heerlijke geur tussen en dan word ik echt verrast. Het gevoel dat je iets nieuws ontdekt hebt is toch wel heel belonend 😀

Waxmeltsenzo Cherry – míerzoet! Cherry hoeft er niet nog eens te komen. Het ruikt naar de kersensnoepjes van Haribo.
Classic Candle Colourful – een heel sterke melt, wow! Mijn vriend geloofde niet dat deze op de hal stond en bleef in de woonkamer maar zoeken naar een werkende brander (gniffel). Heel lekker en voor alle seizoenen.
Candleberry Vanilla Sugar – zo dan! Een prikkelende suikerzoete vanillegeur die me erg aan een suikerspin deed denken maar dan nóg zoeter en warmer. Ik ben natuurlijk gek op vanillegeuren dus je kunt niet gauw verkeerd zitten maar wow, yum! Deze komt er sowieso.
Heart & Home Oosterse Belofte – deze geur kan ik goed waarderen. Het is net of je in een houtzagerij staat, een lekkere, warme geur.
Pure Soap Orange Blossom – geen favoriet. De geur is vrij hard en scherp maar wel weer lekker zomers dankzij de bloemen gemengd met sinaasappel.

En ik had met mezelf afgesproken wel vijf kaarsen te gaan branden en dat is gelukt! Heuy. Van alle kaarsen die ik voor mijn opmaakdoel gebrand heb, heb ik een review geschreven. Om die te lezen kun je op de naam van de geur klikken.
De kaarsen die ik brandde waren de geuren:

Yankee Candle Jelly Beans – een fruitige snoepjesgeur waar ik ook een review van schreef.
Yankee Candle Picnic in the Park – een lekkere mangogeur die ik nog best vaak aangestoken heb tijdens de warme dagen.
Yankee Candle Stargazer Lily – een sterke en realistische leliegeur maar een heel stoute kaars. Je kunt dit teruglezen in mijn review.
Yankee Candle Sicilian Lemon – een frisse citroengeur die het toilet mocht verfrissen.
Bath & Body Works Endless Weekend – een rustige en toch frisse zomergeur.

Vooral Picnic in the Park heb ik veel gebrand, dat was echt een ontdekking.

Opgemaakt juni Picnic in the Park

Normaal mag ik op kantoor geen kaarsen branden omdat we regelmatig bezoek krijgen van leveranciers en mijn kaarsen de gehele hal vullen. Maar nu hadden we een tijdje geen bezoek en heb ik van alles aangestoken. Zo kon ik heel wat branduren pakken, thuis lukt me dat niet. Oh wat werd ik daar gelukkig van! Kun je verliefd zijn op kaarsen?

Stargazer Lily was heel vervelend met poolen. Deze kaars heeft aardig wat branduren gehad en toch kreeg ik geen pool, de laatste poging lukte met een hoop zon en wat aluminiumfolie.

Yankee Candle Stargazer Lily

Uma houdt alles goed in de gaten.

En Jelly Beans! Deze vond ik te sterk voor op kantoor, niet iedereen is zo’n zoetekauw als ik dus ik heb het mijn collega’s bespaard 😉 Maar thuis vond ik deze zo ontzettend lekker. Instant happiness!

Yankee Candle Jelly Beans

Toen ik de foto’s aan het maken was zag ik dat er een hele laag olie in mijn small jar Sicilian Lemon ligt. Wie weet gaat het kleintje nu beter geuren want de eerste branduren heb ik er maar weinig van gemerkt.
Endless Weekend was helaas ook wat zwak van geur. Toch twijfel ik of ik een grote variant van die geur wil.

Opgemaakt in juni

En lieve lezers, ik heb mijn eerste large jar opgemaakt! Whoa 😀 Ik heb Season of Peace afgelopen kerst gekocht en ik vond die geur zo vreselijk lekker. Het is een frisse maar toch zachte en lieve geur. Veel musk en een vleugje dennen. Helaas gaf de jar nauwelijks geur af maar daardoor mocht ik deze wel het meeste branden van Jonathan. Uiteindelijk, toen ik op de helft was, begon ik de jar goed sterk te ruiken en heb ik dus toch kunnen genieten van die heerlijke geurnoten. De jar brandde echt keurig op, ik hield maar een heel klein laagje was over dat ik omgesmolten heb tot emoticons.
Já je leest het goed! Ik heb een heel leuke mal gevonden bij Xenos met allemaal smileys. Helaas kreeg ik ze nu niet goed op de foto maar dat volgt nog!

Yankee Candle Season of Peace

Heb jij wel eens een jar opgebrand? En wat doe je dan met de pot?