Kijk je mee wat ik op heb gemaakt in mei?

Ik heb mijn opmaakdoel gehaald!
Wat is dat leuk! Heel handig want ik pak nu regelmatig wat uit het bakje in plaats van dat ik ga graaien. Normaal zou ik deze geuren toch snel overslaan. Van bepaalde geuren heb ik besloten ze niet meer te kopen maar ik heb er ook één herontdekt.
Ik zal beginnen met mijn opmaakdoel. Ik had een aantal halve Yankee Candle tarts die ik op wilde maken in het bakje gedaan:

Yankee Candle Lavendel –  helaas rook ik helemaal niets van deze melt. Ik gebruikte de elektrische brander en ga het nog een kans geven op een brander met lichtje.
Yankee Candle Wild Sea Grass – Dit is een heel frisse geur die me echt doet denken aan de duinen op een lentedag waarop het goed waait. Ik heb van deze geur ook een small jar gekocht met 25% korting bij My Store.
Opgemaakt in mei

Yankee Candle Ginger Dusk – e
en frisse citrusgeur die ook wat scherps en warms heeft. Opzich niet verkeerd maar ik brandde het op een moment dat ik er echt geen zin in had. Wellicht krijgt deze nog eens een kans en haal ik dus een nieuwe tart.
Yankee Candle Sparkling Snow – een poederige dennengeur. Hier heb ik nog een tart van maar die bewaar ik lekker voor de winter.
Yankee Candle Frankincense – bij vlagen ruik ik kattenurine, zo’n penetrante ammoniaklucht en de andere keer ruik ik iets heel warm kruidigs. Een heel Oosterse geur. Ik laat het bij deze tart. Wel is de geur heel erg sterk.
Yankee Candle Garden Sweet Pea – deze tart is erg zwak en wat ik ruik vind ik nu niet zo boeiend. Het is een zachte bloemengeur.
Yankee Candle White Gardenia – dit is een oude vrouwengeur. Opzich vind ik het niet vies maar het is geen geur die ik opnieuw zal halen.

Alles wat ik opmaak van Yankee Candle houd ik bij. Ik plak de labels namelijk in een plakboek en houd bij wat ik van de geuren vind zodat ik niet nog eens een miskoop doe:

Opgemaakt in mei

Verder had ik nog wat geuren van Waxmelts Enzo. Deze geuren zijn vrij oud en helaas komt ze dat niet ten goede. Ik moet echt proberen deze melts binnen een half jaar op te maken. Een jaar houden ze niet uit want vrijwel alle melts gaven geen tot nauwelijks geur af. Haar melts zijn normaal gesproken heel erg sterk.

Waxmelts Enzo Aloe Vera & White Lilac – helaas rook ik deze melt niet meer. Dit was ook echt een oudje. De wax was heel snel te ruiken dus heb ik het na een uur uit gezet.
Waxmelts Enzo Sweetgrass – ook dit was echt een oudje (minstens 1 jaar). Deze geurde nog wel maar helaas was de geur vrij chemisch. Ik was op deze melt altijd zuinig omdat ik het zo’n lekkere geur vond. Helaas ben ik blijkbaar iets te zuinig geweest.
Waxmelts Enzo Bourbon – de wax was al erg droog geworden en inderdaad, helaas heel snel een waxgeur.
Waxmelts Enzo Koffie Verkeerd – deze melt gaf nog wel wat geur af van een heerlijke, verse kop koffie maar na een uur rook ik de wax al.

Ook had ik vier oudjes van Wax & Body, nu Geurwaxjes. Van deze website ga ik misschien nog wel eens bestellen. Ze hebben namelijk heel veel keuze en ondanks dat de melts al oud waren, deden de geuren het nog redelijk goed.

Geurwaxjes Fluffy Pink Candy – niet fluffy en ik vind het ook geen candy. Het doet me denken aan Sugared Plums van Yankee Candle. Vrij zwaar fruit en een lichte suikernoot erdoorheen. De geur was wel goed sterk.
Geurwaxjes Aroma Energy – deze ruikt in het cupje echt heerlijk! Lekker fris en naar salie. Eenmaal op de brander rook ik heel snel wax en de kleurstof kleefde vast aan de brander bij het verwijderen.
Geurwaxjes One Milion – deze dupe is lichter van sterkte dan de meeste One Milion dupes en daardoor iets aangenamer. Bovendien hield deze melt het zelfs vier uur lang vol. En dat voor een oudje.
Geurwaxjes Bubble Gum – superzoet maar wel erg zacht en de geur vervloog snel helaas.

De lege cupjes die nog heel zijn spoel ik uit en bewaar ik. Nu had ik bijvoorbeeld ook mijn small jar Vanilla Lime leeg. Er zat echter nog een klein laagje was in dat niet op wilde branden. Het is zonde dat laagje weg te gooien toch? Er kwam nog zat geur vanaf. Dus ik peuterde de lont eruit, pakte een cupje en zette het potje even in warm water.

Opgemaakt in mei

De was wordt vloeibaar en je kunt het potje zo leegschenken in een cupje en je laat het even afkoelen. Tadá je hebt een extra waxmelt van deze geur! Het potje maakte ik schoon met een afwasborstel en wat Dreft. Wat ik met het potje ga doen weet ik nog niet. Heeft iemand een idee?

Opgemaakt in mei

Verder maakte ik ook een testkaars van Pure Soap op in de geur Sweet. Hier kan ik alleen niet teveel over zeggen omdat het een testkaars was. Ik ben erg benieuwd naar de definitieve versie want de geur Sweet was heerlijk! Net Pink Sugar.
En een tablet Coco & Shea. Volgens mij is dat het eerste tablet dat ik opmaak. Dit is echt een heerlijke spa-geur. Ik ben ook dol op de verzorgingsproducten van Inecto, daar doet deze geur mij erg aan denken. Heel lekker en ik heb deze vooral gebrand in de badkamer.

Natuurlijk heb ik alweer een nieuw opmaakdoel staan. Het beviel me namelijk heel erg goed en opmaken is eigenlijk ook wel heel erg leuk! Nieuwsgierig wat ik in juni op wil maken? Kom dan vooral morgen even terug :)