Het is natuurlijk officieel nog niet zo, maar voor mij is het gewoon winter!

Sint is in het land, de kerstdagen staan voor de deur, de lampjes hangen al in de straten en we eten volop stamppot. Maar ook geurkaarsen horen voor mij echt bij de winter. ’s Avonds in het donker thuiskomen na een dag onder tl-verlichting op het kantoor, de lampen op dimlicht draaien en allerlei kaarsjes aan. Het eten op tafel met een glas rode wijn, een goede serie, een kleedje op de bank en laat de avond maar beginnen. Het liefst nog wat storm en regen buiten zodat het nog éxtra fijn voelt om deze avond binnen te zitten.

Heb ik je al in de mood gebracht?

Natuurlijk heb ik in de winter een heel andere voorkeur dan in de zomer. ’s Zomers brand ik frisse, energieke geuren en ’s winters wil ik juist zoet, een tikje kruidig en vooral een warme geur waarbij je nooit meer zin hebt om op te staan van die bank. Ook brand ik vaak een geurkaars als ik in bad zit. Niets lekkerder dan een warm, stomend bad met overal kaarsen aan na een dag hard werken met koude tenen.

Ik laat jullie mijn 5 favoriete wintergeuren zien en zal beschrijven hoe ze ruiken.

#1 Kringle Candle Cozy Cabin
Van deze geur heb ik al eerder een review geschreven. Cozy Cabin is echt één van de lekkerste geuren die ik in mijn bezit heb.

Kringle Candle Cozy Cabin
Uma kijkt zieilig 😉

Brown sugar, vanilla bean and warm cinnamon accords embrace rich wood notes as a smoky inkling adds the perfect finish. Cozy Cabin is sure to give anyone a serious case of the snuggles.

Het gekke is dat er kaneel in Cozy Cabin zit maar deze is zó goed gecombineerd met de rokerige houtnoot en de bruine suiker met zachte, warme vanille dat het gewoon een prachtgeur is geworden. Licht rokerig, licht zoet, licht kruidig maar vooral heel – erg – knus.

Kringle Candle is te koop bij Kadoshop de Duizendpoot. Voor een doosje wax betaal je € 3,45 en voor een medium jar als op de foto € 24,95. Je krijgt dan 75 branduren en ontzettend veel geur en ze branden mooi en schoon.

#2 Bath & Body Works Marshmallow Fireside
Marshmallow Fireside van Bath & Body Works was één van mijn eerste Bath & Body Works geurkaarsen. Deze kaarsen hebben 25 tot 45 branduren en zijn op slechts een aantal plekken in Nederland te koop voor ongeveer € 24,95. Omdat deze kaarsen drie lonten hebben branden ze mooi gelijkmatig en heb je binnen korte tijd een werkelijke geurexplosie in huis.

Bath Body Works Marshmallow Fireside

A sweet-toasty end to a snowy, fun-filled day – toasted marshmallows and sumptuous vanilla cream blend with the comforting aroma of rich smoldering woods.

Marshmallow Fireside ruikt naar rokerig hout en zoete marshmallows. Ontzettend lekker en de geur lijkt veel op Campfire Marshmallow van Goose Creek maar dan nét een tikje zoeter. Goose Creek is wat gemakkelijker te krijgen en iets voordeliger. Voor een pakje van 6 waxmelts betaal je € 6,50 en het is te koop bij o.a. Kadoshop de Duizendpoot, Alice & Jo en Cozy Favorites.

Goose Creek Campfire Marshmallow

Deze staan dus wel op een gedeelde tweede plek voor mij. Bath & Body Works Marshmallow Fireside is overigens alleen in de winter te koop en als je geluk hebt bij Cozy Favorites, Fun Fragrance (alleen via Facebook), USA Shop of Collectors Company. Omdat de leverancier in Amerika zit is er vaak dus maar eens in de zoveel weken of zelfs maanden een order waarbij deze lekkere geur meekomt. Bovendien verandert de verpakking ook elk jaar dus let goed op de naam als je deze geur zoekt en niet op het label!

#3 Yankee Candle Fireside Treats
Van deze geur heb ik niet lang geleden een review geschreven. Je zou op basis van de beschrijving kunnen denken dat het veel op de nummers 2 lijkt maar dát is dus niet zo. Fireside Treats is veel zoeter en een echte warme marshmallowgeur.

Yankee Candle Fireside Treats

Fireside Treats brengt de vreugde van het kamp, gebiologeerd door het vuur, zingen en lachen, terwijl de marhmallows geroosterd worden tot rijke, verrukkelijke perfectie.

De eerste large jar die ik kocht was die met de geur Fireside Treats. Inmiddels is deze bijna leeg en heb ik al heel wat tarts van deze geur gestookt. Nom nom, zoete, plakkerige marshmallows. Wie zegt daar nu nee tegen?! Fireside Treats is overigens een grote bestseller van Yankee Candle omdat heel veel mensen deze geur lekker blijken te vinden! En, eenvoudig verkrijgbaar want Fireside Treats ligt bij vrijwel alle Nederlandse Yankee Candle verkooppunten in de winkel of webshop!

#4 Yankee Candle Cosy by the Fire
Jaja, zodra de temperatuur buiten onder de 10 graden daalde heb ik deze pot direct uit de kast gegrist. Waar ik kruidige geuren ’s zomers echt niet kan hebben is Cosy by the Fire één van mijn winterfavorieten geworden.  Een uitgebreide review lees je via deze link.

Yankee Candle Cosy by the Fire

Een warme mix van gember, kruidnagel en sinaasappel. De combinatie van houtachtige noten van een knapperend haardvuur en het comfort van een hete aromatische drank ernaast geven je dat winterse haardvuur gevoel.

Cosy by the Fire heeft een heel fijne balans van geuren. De kruidnagel is de overheersende noot en de gember komt af en toe langs je neus waaien. Fruit is niet direct herkenbaar in deze geur. Het is gewoon een lekkere, kruidige geurkaars met een goede sterkte. Ik vind deze perfect passen bij de donkere avonden als je lekker onder je dekentje gekropen bent. Ik hoop dat ik Cosy by the Fire lekker vaak kan branden deze winter <3

Ook deze geur is er gewoon één van de Europese collectie en is dus in elk Nederlands Yankee Candle verkooppunt te koop. Je kunt ook eerst een tart proberen (waxmelt met acht branduren) voor € 1,99. Een large jar als op de foto geeft ongeveer 150 branduren en kost € 29,75.

#5 Yankee Candle Red Apple Wreath
Ik twijfelde heel erg of het Star Anise & Orange moest worden of deze. Maar omdat ik Star Anise & Orange pas net heb ontdekt krijgt Red Apple Wreath tóch dat plekje.

Yankee Candle Red Apple Wreath

Red Apple Wreath is één van mijn eerste Yankee Candle geuren geweest. Ik was direct verliefd! En wat het bizarre is? Ik houd helemaal niet van appelgeuren en ik houd ook niet van kaneel! En wat zijn de belangrijkste geurnoten van Red Apple Wreath? Je raadt het al…

Yankee Candle Red Apple Wreath bezorgt je een feestelijke thuiskomst met de geur van zoete appels, kaneel, walnoten en esdoorn.

Noujá!
Toen ik nog thuis woonde maakte mijn moeder wel eens zelf appelmoes en zodra ik dan koud en nat thuis kwam van het paardrijden rook ik die heerlijke geur van rode, zoete appels en kaneel. Deze kaars doet mij daaraan terug denken. Het is geen zoete geur, het is een kerstige geur met kruiden en een fris zoetzure appel erdoorheen en een klein tikkeltje dennen. Of esdoorn dan.

De geur die deze kaars afgeeft is heerlijk aanwezig en ik kan dan ook echt wegzakken bij het branden van een geurtje als deze. Ik heb deze kaars pas vorig jaar aan het einde van de winter gekocht dus eindelijk mag ik er dit jaar lekker vaak de fik in steken. Oh en ook deze geur is lekker gemakkelijk verkrijgbaar bij de Nederlandse Yankee Candle verkooppunten.

Wat leuk eens op te sommen wat ik het lekkerste vind aan wintergeuren. Lastig hoor! Ik heb zoveel knusse geuren. Zo vind ik het ook lekker een dennengeur te branden. Op nummer 6 zou ik dan ook Balsam & Cedar willen zetten. Die heb je wellicht al op de verzamelfoto gezien en gemist tussen de top 5. Haha, moet je nagaan! Ik heb die tijdens het schrijven er gauw uitgemikt omdat ik Fireside Treats hélemaal was vergeten en dat is volledig onterecht.

Mijn excuses daarvoor, daar komt een review van hoor dus heb geduld 🙂
Ik kan natuurlijk een nieuwe foto maken maar ik zal even kort proberen uit te leggen wat mij weerhouden heeft: ik heb een mini fotostudio gekocht omdat mijn foto’s natuurlijk altijd een rommeltje zijn op de salontafel met die eeuwige grijze muur en witte deur als achtergrond. Ik had als leek dat ding opgebouwd tot ik honger kreeg. Je kent dat vast. Vervolgens hoor ik *KLING* *KLENG* *KLATS* en ja hoor. Daar liggen mijn lampen aan stukken en staat mijn normaal zo rustige, bijna halfdode hond me schuldbewust aan te kijken. Serieus, die hond beweegt nooit thuis en nu natuurlijk wel.

Dus. Ik moet eerst een nieuwe lamp halen voor een nieuwe foto, haha!
Ik probeer het goed te maken met deze foto:

Mijn favoriete wintergeuren

-Heb jij al een favoriete wintergeur?-

Summary
Review Date
Reviewed Item
Mijn favoriete wintergeuren
Author Rating
5