Onlangs plaatste ik mijn allereerste bestelling bij Sense Candles.
Ik hield hen al een tijdje in de gaten omdat hun geuren mij wel aanspraken en zij hun kaarsen zelf maken. De website straalt een stijl uit die me aanspreekt en ze zijn veel op blogs terug te vinden.

Een klein nadeel aan de website is dat het op je telefoon nog niet ideaal te bekijken is. Ik moest daarom weer switchen naar desktop om de bestelling te kunnen voltooien. Ik doe nog maar weinig op de computer, dat doe ik al genoeg op mijn werk en voor Kaarskop 🙂

De bestelling kwam 2 werkdagen na betaling binnen en was keurig en veilig verpakt. Ik heb besteld:
– geurkaars Sweet Dreams € 14,50
– waxbar Fairy Dust € 4,95
– waxbar Romance € 4,95
– waxbar Zen € 4,95

 

De geurkaars zit in een doosje met strik verpakt, net een cadeautje! Sense Candles belooft 35 tot 40 branduren en de kaars bevat ongeveer 210 gram was.

Sense Candles Sweet Dreams

Sweet Dreams neemt je mee op een reis terug naar je jeugd.
Een speelse mix van suikerspin, vanille, karamel, aardbei, framboos en citroen op een subtiel bedje van musk, houtgeuren en lelietjes van daalen. Zodra je deze geur eenmaal geroken hebt, zou je niets anders meer willen!

 

De geur is lekker, een mix tussen de Pink Sugar dupe en Pure Cane Sugar van Goose Creek. Het ruikt iets zachter dan Cotton Candy van Yankee Candle en is dus wel vergelijkbaar met de geur van een suikerspin. Helaas zit er geen deksel bij deze kaarsen geleverd. Het is dus lastig stapelen en ik zou deze kaars ook nooit op de salontafel laten staan omdat de geur vrij sterk is en dus verspreid wordt zonder te branden. Een voordeel is dat deze kaars 2 lonten bevat en je dus een grote kans hebt op een mooie pool.

Mijn bestelling bij Sense Candles

Dan de Fairy Dust waxbar. Deze geur is pas net uitgebracht en net als Sweet Dreams helemaal nieuw.

Mysterieus, ongrijpbaar, poederachtig en een tikkeltje sensueel.
Dat is de beste manier om Fairy Dust te omschrijven. Een mooie mix van geuren die perfect in balans zijn. Kersenbloesem, blaadjes van de Mimosa plant, tonkabonen en oriëntaalse houtsoorten. Fairy Dust zal je betoveren!

Sense Candles Fairy Dust

De blokjes zijn aardig groot. Je krijgt er zes voor de prijs van € 4,95 wat ik erg netjes vind en een leuke prijs om eens te kunnen proberen.

Sense Candle waxmelts

De geur Fairy Dust is fijn zacht en inderdaad poederig. Ik vind het geen verrassende geur, het ruikt bekend. Het is wel wat te vergelijken met een geur als Soft Blanket van Yankee Candle. Ik ben benieuwd hoe deze het op de brander gaat doen.

Zen is ook een geur die ik mee besteld heb. De naam spreekt mij sowieso aan want zoals ik wel eens eerder heb geschreven kan ik een behoorlijke stresskip zijn 😉 Bepaalde geuren kunnen mij zeker kalmeren en ik hoopte hard dat dit zo’n geur zou zijn.

De Zen wax melt is ideaal om even helemaal tot rust te komen.
De combinatie van groene bloemen en bamboe werkt rustgevend en verfrissend, waardoor je met deze geur de geest volledig in balans brengt.
Geurnoten: bamboe | groene bloemen | lotus | vers gras

Sense Candle Zen

De droge geur van het tablet komt aardig overeen met de beschrijving. Ik ruik de zachte geur van lotus en ik herken zeker de bamboe. Dit is volgens mij een heerlijke geur op de brander. Niet alleen als momentje voor jezelf maar ook om de hele dag door te branden.

And we save the best for last!
Romance

De Romance wax melt bevat een prikkelende combinatie van zoete vanille uit Madagascar en sensuele musk.
De perfecte combinatie om al je zintuigen te stimuleren.
Opwindend, zoet en vooral sexy!

Sense Candles Romance

Dít is mijn geur. Niet omdat ook deze sexy is….. wat?
Vanille! Ik vind dit echt een perfecte combinatie van musk en vanille, zoet en sensueel. Yum yum yum! Ik heb spijt van de Sweet Dreams kaars, ik had deze moeten nemen.

Ik kreeg er een testblokje bij van de geur Carpe Diem maar die vind ik echt heel vies. Dat is een vrouwenparfum, bleh.

Al met al ben ik dus heel tevreden over mijn eerste Sense bestelling. Alle geuren bevallen.
Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het ontbrekende deksel van de kaars en het openen van de waxbars vergt wat oefening en sterke nagels.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sense Candles
Author Rating
5