Mc Call’s waxmelts zijn vrij groot, de bar blokjes zijn echt dik en de buttons eigenlijk ook. Zoals je kunt zien is de maat van de melts redelijk te vergelijken met die van de Yankee Candle tarts.
Ik bestelde de geuren Orange Almond Biscotti, Crushed Velvet, Sunset Suede, Trick or Treat en Haley’s Butter Frosting.

Op de website staat niet bij alle geuren een beschrijving en dat vind ik lastig. Je moet dan van de titel uitgaan, dat zegt niet altijd wat natuurlijk. Bij de naam Crushed Velvet krijg ik nou niet een idee wat voor geur het nu zal zijn.
De losse bar blokjes kosten € 2,49 en de buttons € 2,10. Je kunt ook hele repen bestellen, die zijn € 13,95. Mc Call’s is dus vrij duur als je het vergelijkt met andere merken.

Ik sneed de buttons en bars door de helft, wat ruim voldoende is om te branden. Wellicht zou je het ook nog met een derde redden, ze zijn er groot genoeg voor. De was is wel vrij hard, dus je moet een goed mesje hebben. Ze smelten hierdoor ook langzamer.

Mc Call’s Orange Almond Biscotti
Deze melt heeft de vorm van een blokje en is oranje gekleurd. Toen de doos binnen kwam kon ik me uiteraard niet beheersen en gezien ik me het meest op deze geur had verheugd, verwachtte ik er het meeste van. Ik ruik echter voornamelijk geparfumeerde wax maar wat voor geur er nou precies aan zit kan ik niet thuis brengen.
Eenmaal brandend wordt het niet veel beter, ik ruik na een uur al een wat muffe bijgeur en de melt redt het niet ver qua sterkte. Ik herken nu wel de sinaasappel maar helaas blijft de biscotti helemaal weg. Een teleurstelling.

Mc Call’s Crushed Velvet
Ook deze melt heeft de vorm van een blokje en is prachtig, warm rood gekleurd. Deze geur kon ik droog ook niet snel plaatsen, het was zoet, dat in ieder geval. Ik gebruikte voor deze melt een wat kleinere brander in bolle vorm, hopende dat de geurafgifte sterker zou zijn. Dit bleek een goede keuze, de geur verspreidde zich door de kamer en rook aangezaam zachtzoet. Ik kan er zwarte kersen in terug vinden maar ook iets zachts, als sandelhout en vanille. Ik vind het in ieder geval een heerlijke combinatie! 12 uur haalde de melt bij lange na niet, na een uur of 8 was de geur echt verminderd en begon ik ook een muffe bijgeur te ruiken.

Sunset Suede
Deze geur komt in de vorm van een button en heeft een lichtoranje kleur. Deze ruikt droog erg fijn, wauw ik was echt verrast. De geur is wat rokerig en zwaar maar tegelijk die frisse, fruitige geur van wat meloen en citrusvruchten of iets dergelijks. Verheugd legde ik een halve button op mijn brander en wachtte geduldig af tot de geur zou gaan verspreiden. Helaas rook ik ook hier direct al de muffe bijgeur. Ik heb de melt zo’n vier uur gegeven en kon het toen niet meer verdragen waarna ik het heb weggegooid.

Trick or Treat
Voordat ik het doosje opende rook ik deze melt al. De melts zaten ingepakt in bubbelfolie én het kwam in een kartonnen doosje maar ik rook ‘t. Oh bah, wat ruikt deze vies droog. Zo ontzettend sterk naar drop, naar de Manneke Pis drop, ken je dat? En dan keer 10 zo sterk.
Toch deed ik ‘m op de brander en tot mijn verbazing werd de geur op de brander zachter in plaats van scherper, wat normaal het geval is. Het is een heel scherpe droplucht, met veel anijs, jakkes. Deze wil ik niet eens in mijn verzamelbakken hebben liggen. De Trick or Treat heeft de vorm van een button en is zwart gekleurd.

Haley’s Butter Frosting
Deze melt kwam ook in een button en heeft een witgele geur. Droog rook het wel fijn, een zacht, lief geurtje. Het ruikt inderdaad naar botercrème. Eenmaal op de brander rook ik direct weer de muffe bijgeur. Echter heb ik het aan laten staan en het nog een kans gegeven. Als je wat meer in huis beweegt ruik je de botercrème weer, het zachte, romige zoet. Zodra je stil zit ruik je vooral de muffe bijgeur en ergens in de verte het zoete.
Al met al ben ik dus niet heel tevreden over Mc Call’s. Vooral voor die prijs niet. Wie weet heb ik net wat geuren geprobeerd die het niet doen voor mij. De Crushed Velvet vond ik echter wél heel lekker maar niet bijzonder genoeg om ooit zo’n dure bar van te bestellen.

Misschien dat ik het ooit nog eens een kans geef.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Mc Call's Waxmelts
Author Rating
2