Kringle Candle Mystic Sands wordt als volgt beschreven:

Wind your way through the intricate texture and scents of Mystic Sands with an exotic blend of floral highlights of lavender and violet, and the spicy aromas of an eastern Mediterranean market.

En ik ben het er niet mee eens.
Net als Black Sands van Kringle vind ik dit ook weer zo’n boobytrap. Bij de naam Mystic Sands en bovenstaande geuromschrijving zou je toch een relaxte zomergeur verwachten? Mystic Sands ruikt alsof je naast iemand in de lift staat die te enthousiast is geweest met zijn aftershave. Zo verstikkend dat je snakkend naar adem moet afwachten tot die ellendige deuren weer open gaan.

Het is een heel scherpe en mannelijke geur en nog sterk ook.
Ik brandde één blokje in mijn elektrische brander en ik heb het met waterige ogen van de sterkte uit gezet na een uur. Het doosje heb ik cadeau gegeven aan iemand die het zo af en toe wel kan waarderen.

Geuren als Grey vind ik heerlijk, dat is ook mannelijk maar daar zit ook wat zachts aan en iets kruidigs.
Mystic Sands heeft dat helaas niet. Jammer! Ik ruik helemaal geen lavendel en violen, ik ruik de bergamot wel. Ik vind het wat ruiken als Cool Water van Davidoff, maar dan alsof iemand er teveel van opgespoten heeft.

Ik geef deze geur maar drie sterren. Waarom wél drie sterren?
Omdat de sterkte goed is en de duur van de geurafgifte ook. Dat vind ik toch wel heel belangrijk aan een melt.
Echter vind ik de geurbeschrijving totaal niet lijken op de werkelijke geur, de verpakking en de naam niet passen bij de geur. En ik vind het niet lekker 🙂 Dat doet natuurlijk niets af aan de kwaliteit.

Kringle Candle Mystic Sands is te koop bij Kadoshop de Duizendpoot en kost € 3,45 per pakje van 4 tot 5 blokjes.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kringle Candle Mystic Sands
Author Rating
3