Egyptian Cotton is een nieuwe zomergeur van Kringle Candle. Een katoengeur maar dan net ietsje anders.

All comfy wrapped in the clean powdery freshness atop the sweet floral freshness of Egyptian Cotton.
Top: vanilla / butter
Mid: gourmand / nutty / vanilla
Base: cream / musk / powdery / vanilla

Ik heb helaas niet veel vergelijkingsmateriaal want ik houd normaal niet van katoengeuren. Deze geur bestelde ik bij Kadoshop de Duizendpoot omdat ik graag alle nieuwe voorjaarsgeuren wilde proberen. Vaak heb je toch een voorkeur en bestel je veel van hetzelfde of in mijn geval, op basis van naam en label.

Ik had geen idee dat er Egyptisch katoen bestaat, jij wel?

Droog ruikt deze geur duidelijk naar een wasmand vol pasgewassen kleding. Echter is deze een stuk zachter en ook zoeter. De geur is bijna crème-achtig. Daar ben ik blij mee, want die harde, frisse geur van andere katoengeuren vind ik vaak helemaal niet lekker.

Op de brander opent Egyptian Cotton met een poederige musk in combinatie met de katoengeur die je droog ook duidelijk ruikt. De sterkte van de melt is goed, duidelijk aanwezig en toch subtiel genoeg om je niet te verstikken. Vooral met dit soort geuren vind ik dat belangrijk, het kan al gauw teveel worden. De vanille kon ik zo gauw niet ontdekken, maar na een uur branden begon ik het te herkennen. Niet direct als de geur vanille, maar wel net dat zoete, romige geurtje dat er af en toe doorheen vliegt.

Kringle geeft ieder half uur wel weer een geurnoot vrij, heel fijn! Ik ben dol op de wat complexe geuren waarbij je op de brander echt verrast wordt. Egyptian Cotton gaat bij mij op de stapel die ik geaccepteerd heb als frisse wasgeuren. Daar liggen ook al de Yankee Candle Soft Blanket en Fluffy Towels.

Ik zou hier geen kaars van kopen en na dit doosje (4 á 5 blokjes) weet ik niet of ik het opnieuw aanvul. Simpelweg omdat ik al heel wat geuren heb en deze hiertussen niet veel opvalt. Deze geur zou ik fijn branden op de slaapkamer om die schone geur van pasgewassen lakens te creëren.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kringle Candle Egyptian Cotton
Author Rating
4