Kringle Candle Archives wordt als volgt omschreven:

Romantically smoky, featuring rare oriental woods and tobacco leaf.

Top notes: orange | bergamot
Mid notes: floral | spices
Base notes: cinnamon | musk | patchouli | tobacco

Ook deze geur kreeg ik onlangs mee na mijn bezoek aan Kadoshop de Duizendpoot. Dat is toch wel écht de moeite waard hoor lieve lezers. Als je van snuffelen en leuke spullen voor in huis houdt zou je zeker eens langs moeten gaan in Wijk en Aalburg. Wel even bellen of mailen van tevoren.

Wat een aparte geur is Archives. Annemarie grapte al dat het naar oude, stoffige boeken ruikt en inderdaad zeg. Droog uit het potje ruik ik de bergamot, de tabak en iets kruidigs. Het is alsof je een pakje shag over een oude houten tafel leeg hebt gestrooid in een bibliotheek en naast je staat een man in pak met een stoer en kruidig parfum op. Ja, dat is de beste beschrijving.
Nu kan ik me voorstellen dat je bij bovenstaande beschrijving niet direct warm loopt om deze geur eens te gaan proberen. Maar daar ga ik toch even een stokje voor steken. Want hoe bizar deze geur ook is, het is echt heel lekker en bijzonder. Het geeft me een heel kalm en knus gevoel. Een puntje is wel dat het eenmaal op de brander zó sterk is, pfffoe. Je moet deze geur niet branden als je bezoek hebt maar voor de zekerheid een half uur van tevoren uitblazen. Je huis ruikt dan heel stoer en slim. Naar een mannelijk parfum, gecombineerd met de geur van tabak en die aparte houtgeur. Ik vind die houtgeur niet direct te vergelijken met patchouli, het is alsof ik hier ook een vleugje Black Leather van Goose Creek in ruik.

Een waxmeltpakje van Kringle Candle bevat 36 gram was en is te breken in vijf kleine stukjes. Toch is zo’n klein stukje goed voor 4 uur sterke geur. Ik breek ze eigenlijk altijd in vieren. Sommigen zeggen dat Kringle het beste op een brander met theelichtje kan maar ik brand ze ook wel op de elektrische en ook dan zijn ze heel sterk.

Kringle Candle Archives

Als je eens iets geks wilt proberen en je kunt de wat zwaardere en mannelijke geuren waarderen is Archives wel wat voor jou 😉

Je kunt een doosje van 4 tot 5 blokjes bestellen bij Kadoshop de Duizendpoot voor € 3,45. Een Kringle waxblokje geeft ongeveer 4 uur lang geur af.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kringle Candle Archives
Author Rating
5