Een Amerikaans merk en sinds kort te bestellen in Nederland bij Alice & Jo. Ik bestelde een aantal tarts en bars van dit merk en heb een paar geuren reeds getest. Ik moet zeggen: ik ben niet ontevreden, al helemaal niet voor die prijs.
De Keystone Candle wax bars hebben zes blokjes en kosten slechts € 2,95. Ik bestelde hiervan de geuren Merlot, Fresh Rain, Honeydew Melon en Freesia.
Ze werden geleverd in bubbelfolie dus kwamen keurig in één stuk aan.
Wat me wel wat tegen staat is dat de verpakking er ook echt goedkoop uit ziet, niet heel uitnodigend. De wax lijkt bij sommige geuren wat uitgedroogd doordat het wit aanslaat. De geur is echter droog al goed sterk.

De Keystone Candle tarts zijn € 2,10 per stuk en werden ook geleverd in bubbelfolie met een label erop zodat je weet welke geur je in je handen hebt. Ik heb ze zelf in een ziplockzakje gedaan, losse tarts in mijn bakken vind ik niet fijn. Ik vind het dus wel een nadeel dat ze niet verpakt zijn.
Zoals je ziet op de foto heb ik ze moeten snijden omdat ze in hun geheel niet in een zakje passen. Zo groot zijn ze!
Op onderstaande foto’s legde ik een tart naast een Yankee Candle tart zodat je het verschil kunt zien:

Keystone Candle waxmelts ervaring

Keystone Candle waxmelts ervaring

Ik bestelde de tarts in de geuren Maple Sticky Buns, Redwood Cedar, Leather Pipe and Woods, Chocolate Fudge en French Butter Cream.

De tarts ruiken duidelijk een stuk sterker dan de bars en ook de wax is iets anders. Deze wax is vrij hard en lijkt wat vetter dan die van de bars.
Je kunt de tarts gemakkelijk vier keer gebruiken. Ik heb een kwart afgesneden en de hele woonkamer én keuken rook naar de Maple Sticky Buns, wat overigens een heerlijke geur is voor zoetekauwen als ik.

Review van de geuren
Ik zal beginnen met de tabletten.
Ik bestelde er vier, met elk zes blokjes, in de geuren Freesia, Merlot, Fresh Rain en Honeydew Melon.

Freesia
Als ik deze geur ergens tegen kom bestel ik het. Freesia is altijd zoet, bloemig en fris en ik vind dat het hele jaar door lekker. De geur van deze bar was droog al erg fijn, ik gokte dat het iets frisser zou zijn dan ik gewend ben.
De wax smelt vrij snel terwijl het er in de verpakking vrij droog uit ziet. De geur verspreidt zich dan ook snel ondanks het feit dat ik een vrij hoge brander gebruikte. Al gauw vulde mijn hal en de aanliggende kamers zich met de zoete geur van fresia’s, niet zo fris als ik had gedacht maar juist vrij zoet. Lekker!

Merlot
Deze geur mikte ik direct in mijn winkelmandje zonder enige beschrijving te lezen en de reden is niet moeilijk te raden. Ik ben gek op wijn, vooral rode. Ik drink mijn lippen paars en mijn tanden zwart aan rode wijn. De ervaren rode-wijn-drinkers zullen dit herkennen.
Ik verheugde me dus eigenlijk op een wat zware, warme en volle geur van rode wijn. Maar nee, Merlot ruikt naar rode druiven. Het is een doodsimpele fruitgeur. Jammer! Ook deze geur is vrij zoet en fris en verspreidt zich snel door de ruimte. De geur blijft ook lang hangen na het doven en blijft wel acht uur lang achtereen geuren. Dit is een echt zomerse geur.

Fresh Rain
In de verpakking ruikt deze melt naar een WC-verfrisser met een zoet tintje. Eenmaal brandend voert het zoete de boventoon, ik denk er zelf meloen en madeliefjes in te herkennen. De geur was vrij zwak dus heb ik het naar het toilet verplaatst, daar moet het immers ook goed ruiken, toch? Een goed geurende melt moet je echt niet op ons mini-toilet zetten want je komt nauwelijks levend weer buiten, maar deze melt doet het daar dus prima.
Één blokje is dus niet genoeg voor een grotere ruimte. De geur bleef wel heel lang zuiver, ruim 10 uur!

Honeydew Melon
Meloen is mijn favoriete fruit. Zoet, sappig, fris, zomers en die heerlijke geur. De bar ruikt droog niet direct naar meloen, het ruikt wat frisser. En op de brander blijft dat eigenlijk hetzelfde. Het is geen pure meloengeur maar gemengd met een wat waterige, bijna bloemige geur. Ook deze geur is niet heel sterk aanwezig en maakt zich geschikt om ook tijdens bezoek te laten branden.

Keystone Candle review

Dan de tarts. Een heel verschil!
De tarts geuren enorm sterk en de wax is een stuk vetter en harder. Bovendien zijn ze erg groot dus zou je met alleen een tart al gemakkelijk vier keer kunnen doen. Van elke geur gebruikte ik een kwart en ze bleven ruim 8 uur geuren.

Maple Sticky Buns
Droog is deze geur al heerlijk! Het ruikt echt naar maple syrup, heel zoet en een tikje kruidig. En op de brander wordt het nog veel lekkerder! Het ruikt naar een stapel versgebakken American pancakes met een veel te dikke laag maple syrup eroverheen. De geur is stérk! Mijn brander stond in de keuken maar de geur kwam tot aan de voordeur, en dat met pas een kwartje!

French Butter Creme
Deze geur is heerlijk zacht en lief. Het ruikt net als de Maple Sticky Buns heel realistisch, echt naar zachte, vanille botercrème. En ja, dat ruikt net zo lekker als het smaakt. Er zit echter geen gebaklucht aan, alleen de room.
Deze geur is van zichzelf al wat zachter en ook minder aanwezig. Echt een zoet en lief achtergrondluchtje.

Chocolate Fudge Brownie
Ben jij een chocoholic? Dan is deze geur zeker weten iets voor jou! Wow, wat een chocolade! Alsof je jezelf binnenin een gigantische brownie bevindt. Klinkt dat als hemel op aarde voor jou? Dan zou ik deze zeker proberen. Ik vind het echt too much. Deze geur is namelijk ook nog eens super sterk en pas na een uur of acht begon hij zwakker te worden.

Leather Pipe and Woods

Dit is echt mijn geur <3
Aards, hout, een tikje rokerig maar niet teveel en dan die subtiele kruiden. Heerlijk, echt een ontspannen geur. Deze is ook niet supersterk, gewoon precies fijn aanwezig. Ik heb ook van deze tart maar een kwartje gebruikt en ik heb er wel drie lichtjes onder kunnen zetten voordat de geur af nam. En ik rook toen nog niet eens de was! Deze geur ga ik vaker branden, heel lekker!

Deze melts zijn te bestellen bij www.alicejo.com en kosten per tart € 2,10 of per bar € 2,95. Mijn advies is echt om de tarts eens te proberen, ik ben in ieder geval enthousiast. De bars laat ik voor wat het is, maar van die tarts ga ik nog eens wat geuren uitzoeken binnenkort.