Van blogger Mijn Kleine Geheimpjes kreeg ik een Heart & Home kaarsje cadeau om te proberen. Ontzettend lief, deze had ik nog nooit geprobeerd. En ik ben gek op lavendelgeuren.

Creëer een kalme en vredige ambiance met een rustgevende geur van lavendel, gemengd met de frisse kruidige bewerking van zoete salie.

Dit schattige kaarsje heeft 30 branduren en kost € 8,95 bij Kadoshop de Duizendpoot.
De geur Lavendel & Salie had ik heel fris verwacht, echter is de geur vrij zoet en blijft de lavendel wat op de achtergrond. Lavendel is een frisse geur die bij mij ontspannend werkt. Niet alleen bij mij, lavendel wordt vaak gebruikt om mensen of dieren te laten ontspannen. Denk maar aan massageolie, badproducten en ook kalmerende halsbanden voor huisdieren bevatten lavendelolie.

De geur van deze kaars is kalmerend en rustig, ik besloot de kaars op de badkamer te branden tijdens een warm bad. Een goed idee, deze geur past daar uitstekend bij. De geurverspreiding is niet sterk, wellicht door de maat van de kaars. Ik houd niet altijd van de heel aanwezige geuren, als ze net op de achtergrond aanwezig blijven vind ik dat ook wel eens fijn. Na een harde werkdag in een stomend bad zakken en dan dit geurtje, ja hoor, van mij mag dat vaker.

heart-and-home-lavendel-salie

De kaars poolt niet eenvoudig helaas. Op bovenstaande foto zie je hoe de kaars na de eerste keer branden is gepoold, de tweede keer branden bleef helaas een dikke rand was aan één kant staan terwijl het op een windstille hoek stond. Vooral bij een kleine kaars is dat zonde, dan heb je al zo weinig branduren. Gelukkig kwam het na een klein jasje van folie weer helemaal goed.

Je ruikt van deze kaars dus vooral de zoete salie met op de achtergrond een noot lavendel. Deze geur is er een die tijdens yoga oefeningen, een ontspannen massage, een warm bad of natuurlijk tijdens je huispakavond op de bank het best tot zijn recht zou komen. Ik plaatste de kaars eerder ook op het toilet, maar daar is het net niet fris genoeg voor naar mijn mening.

Van Heart & Home is ook geurwax verkrijgbaar, deze heb ik inmiddels ook aangeschaft en ik zal daar ook nog eens een review aan wagen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Heart & Home Lavendel & Salie
Author Rating
3