Goose Creek Vanilla Wonderland wordt als volgt omschreven:

A magical place of warm vanilla bean and crisp peppermint transforming your surrounding into a vanilla wonderland! Vanilla, peppermint, balsam, lemon and precious woods.

Een gevaarlijke geur voor mij omdat er pepermunt in zit. De enige geur die ik tot nu toe fijn vind met pepermunt is de Vanilla Snowflake van Bath & Body Works. Vanilla Wonderland heeft dan wel weer geurnoten die ik altijd fijn vind, namelijk (warme) vanille, balsam en een houtgeur als ik zo af ga op de beschreven “precious woods”.

Droog vond ik het eigenlijk wel lekker. De geur is heel kruidig, ik ruik dan ook eerder groene munt dan pepermunt.
Ik gebruikte één blokje op de elektrische brander. De was van Goose Creek is zo zacht dat het ook aan te raden is de melts alleen op de elektrische brander te gebruiken of op een hoge brander met theelichtje.

Eenmaal op de brander begint de geur met vrij veel munt, de kruiden verdwijnen naar de achtergrond en door de niet al te scherpe muntgeur komt de zachte vanille tevoorschijn. Ik vind de geur echter geen warme vanille, het is juist een koele vanillegeur. Vrij fris.
Deze geur vind ik niet te vergelijken met de Vanilla Snowflake van Bath & Body Works, Vanilla Wonderland is veel “groener” en wat scherper.

Na ongeveer een uur op de brander bevalt Vanilla Wonderland van Goose Creek beter. De vanille lijkt meer naar voren te komen en de geur wordt wat minder scherp. Alsnog ruik je de koele en frisse mint en nu komt ook die kruidige geurnoot die ik eerder droog rook, ook naar voren.

Één blokje heeft het op mijn Action brander wel 12 uur volgehouden tot ik de geur zat was en het heb verwisseld. Het blokje was nog niet eens uitgegeurd.

Ik zou Vanilla Wonderland niet nogmaals bestellen.
Geuren met mint of munt zijn niet zo mijn ding. Doe mij maar plakkerig, kleverig, zo zoet mogelijk, musky of een fijne bloemengeur.

Waar houd jij het meeste van?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Goose Creek Vanilla Wonderland
Author Rating
3