Toen Kadoshop de Duizendpoot de Cupcake Party geurkaarsen van Goose Creek op haar Facebook plaatste was ik direct verliefd. Wat een prachtige potten en die labels! Ik moest er minstens eentje proberen. Natuurlijk kon ik weer eens niet kiezen en koos ik voor twee geuren: Rock Candy Cupcake en Salted Caramel Cupcake.

Rock Candy Cupcake
This sugary sweet fragrance blends strawberry, lemon, blue raspberry, pink sugar and vanilla cake.

Dankzij de pink sugar in de beschrijving koos ik voor deze geur. Een risico want ik houd helemaal niet van cakegeuren. Zodra ik de kaars uitpakte was ik niet helemaal tevreden. De kaars was namelijk niet heel mooi, de was leek vol luchtbellen te zitten. Gelukkig was de geur droog wel lekker, een zachte geur van zoete aardbeien, opgeklopte vanille en de pink sugar rook ik ook heerlijk door deze geuren heen. Cake ontdek ik in deze geur nog niet.

Goose Creek Cupcake Party Rock Candy Cupcake

Zie je die witte waas over de was? Dat zijn allemaal kleine luchtbellen. Ik vind het lijken of er nauwelijks olie in de kaars zit, het ziet er heel droog uit. Het mooie label wordt zo wat afgezwakt helaas šŸ™

Eenmaal brandend hoopte ik dat de kaars misschien mooier zou gaan worden en de luchtbellen zouden verdwijnen. De pool van de kaars is in elk geval geweldig! Na een uur heb ik al een mooi egaal gesmolten bovenlaag dankzij de twee lonten. Helaas vind ik de geursterkte tegenvallen. Ik ruik wel licht zoete aardbeien en een tikje pink sugar maar het is zo licht aanwezig dat het echt een achtergrondgeur is.Ā  Opzich niet heel rampzalig, maar zo’n zoete cupcakegeur zou ik in een sterke variant wel enorm kunnen waarderen.

Goose Creek Rock Candy Cupcake

De kaars droogt op en de was bleef zo knalroze als de waxpool op bovenstaande foto. Ik was al een klein beetje blijer met mijn kaars maar helaas begon hij, na een dag weer droog in de kast te staan, toch weer de luchtbellen te tonen. Waar dat nu aan ligt?

Salted Caramel Cupcake
A sweet treat for the senses, creamy caramel and vanilla bean are blended with whipped frosting and a sprinkle of sea salt for a finishing touch.

Deze beschrijving gaf geen cakegeur aan dus dacht ik veilig voor deze te kunnen kiezen. Ik ben gek op karamel, om te eten, om te ruiken maar ook om te zien want die kleur is zo mooi en zo warm. De kaarsen waren tegelijk opgestuurd en kwamen dus ook tegelijk aan. Helaas heeft ook deze Cupcake Party kaars zoveel bellen in de was. De bovenkant is het ergste maar ook aan de zijkant langs het label zie je dat de kaars er erg droog uit ziet. Zo zonde! Een kaars als deze hoort een plaatje te zijn toch?

Goose Creek Salted Caramel Cupcake

Ondanks het droge uiterlijk is deze kaars loeisterk. Droog maar ook brandend. Droog ruik ik er zeker cake in, veel meer dan bij de Rock Candy Cupcake waar ik het zelfs helemaal niet ontdek en het daar wƩl in de beschrijving staat. Brandend verdwijnt die bakgeur heel snel naar de achtergrond en wordt je huis gevuld met de heerlijke, sterke geur van karamel. Het vleugje zout is zo ontzettend lekker, dat maakt de geur pittiger en minder zoet. De kaars poolt ook ontzettend snel. Vanochtend liep ik mijn woonkamer in nadat de kaars de avond ervoor drie uur heeft gebrand en ik ruik nog steeds die heerlijke karamellucht.

CONCLUSIE
Ik vind het ontzettend jammer dat de kaarsen zo “lelijk” zijn. Dat de was niet egaal gekleurd is vind ik ergerlijk en veel minder mooi. Als ik deze kaarsen eerst in een winkel had gezien had ik ze erom laten staan. Voor ā‚¬ 26,95 wil het oog ook wat.

De geuren en de labels zijn wel echt lekker, al had de Rock Candy Cupcake van mij sterker gemogen. In deze potten zit 19 oz was, dat is ongeveer 538 gram. De large jars van Goose Creek zijn normaal 22 oz dus deze zijn ietsje kleiner. Goose Creek belooft 90 tot 110 branduren.

Tot nu toe zijn in Nederland de Cupcake Party kaarsen alleen verkrijgbaar bij Kadoshop de Duizendpoot.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Goose Creek Cupcake Party geurkaarsen
Author Rating
3