Goose Creek Caramel Butter wordt als volgt omschreven:

The decadent aroma of sweet caramel butter brought to a light simmer. Enjoy a rich blend of sweet caramel cream, praline, vanilla bean & cinnamon sugar.

Zoals inmiddels wel bekend ben ik een enorme zoetekauw. Toen Goose Creek dus haar herfstgeuren bekend maakte was ik dus ook razend enthousiast over deze boterige karamelgeur. Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendin deze heerlijke geur in een large jar en kon ik het dan eindelijk ruiken.

Droog ruikt deze geurkaars helaas niet bijzonder. Een beetje chemisch en de geur staat me zelfs tegen. Uh oh. Ik had me zo verheugd op deze nieuwe geur, het zal toch niet dat ik het nu he-le-maal niets vind? Maar, gelukkig kan een geur heel anders bevallen als je het brandt. Vooral Goose Creek is daar een expert in, zij kunnen geurnoten verstoppen en je ineens verrassen met een noot die je er droog niet uit kon halen.

Eenmaal brandend vind ik de geur van Caramel Butter aangenaam worden. De karamel is duidelijk te ruiken en overheersend. Karamel is in een kaars niet alleen een zoete geur maar vooral zwaar en knus. Je moet er echt zin in hebben anders staat het je zomaar tegen. Ik kan geen kaneelsuiker in de kaars ontdekken, vanille wel, hierdoor wordt de karamelgeur iets zachter verpakt. Ken je Salted Caramel van Yankee Candle? Caramel Butter van Goose Creek is daar een zachtere variant van. De geur heeft ook iets boterachtigs, iets romigs, zachts en zoets om van te watertanden.

Goose Creek Caramel Butter

Wil je deze geur waarderen moet je karamel lekker vinden ruiken en van zware, zoete geuren houden. Caramel Butter tovert je huis namelijk in enkele minuten om tot een fudgepaleis. De kaars heeft twee lonten en smelt daardoor lekker gelijkmatig en ik krijg al na 40 minuten een mooie pool. De sterkte is meer dan prima zoals ik gewend ben van Goose Creek. De ochtend nadat de kaars had gebrand rook ik nog steeds de karamelgeur in huis hangen.

Deze kaars is o.a. te koop bij Kadoshop de Duizendpoot voor € 28,95. Een large jar heeft 150 tot 170 branduren. Ook zijn er waxmelts en mini-kaarsjes beschikbaar van deze geur. Klik hier voor de link.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Goose Creek Caramel Butter
Author Rating
5