Goose Creek Candle is in de afgelopen maanden mijn favoriete merk geworden. Ja, het is lastiger verkrijgbaar maar je krijgt veel branduren, de kaarsen branden heel netjes op en de throw ofwel geurafgifte is ontzettend goed. Ik ruik een kaars altijd binnen een paar minuten na het aansteken en het is geen probleem het voor een uurtje aan te steken want je hebt dan al een nette pool.

Ik stap steeds meer over op Goose Creek. Niet alleen vind ik de kwaliteit beter in vergelijking met vergelijkbare merken als Yankee Candle maar ook hun geuren zijn heerlijk complex. Vooral de foodgeuren kunnen ze erg goed al zeg ik het zelf.

Ik laat jullie vandaag mijn huidige verzameling zien 😀

Goose Creek verzameling

Peanut Butter Sugar is mijn grote Goose Creek liefde en direct daarnaast mijn nieuwe liefde van dit merk: Cookie Dough Bites. Deze ruikt gewoon naar Ben & Jerry’s Cookie Dough, exact hetzelfde. Peanut Butter Sugar ruikt overigens echt niet naar pindakaas maar naar een heel romige en zoete vanille met iets waar ik de vinger niet op kan leggen. Eggnog Icing heb ik nog niet zo lang en ook nog niet gebrand. Deze komt uit de Holiday collectie van afgelopen kerst en ruikt vooral naar kaneel en nootmuskaat.

Goose Creek verzameling

Sparkling Woods kocht ik tijdens een bezoek aan Kadoshop de Duizendpoot, dit is echt een heerlijke geur. Zacht, zoet en fris tegelijk. Christmas Cakes vond ik droog echt vies en muf ruiken maar ik las diverse reviews waarin deze kaars echt geprezen werd dankzij de zoete marshmallowgeur. Ik ben gek op marshmallows dus ik waagde de gok en internet had gelijk: eenmaal brandend heerlijk!
Pure Cane Sugar is een geur die al een tijdje uit het assortiment is maar gelukkig vond ik deze jar nog in Duitsland. Een heerlijke suikergeur. Ik ben erg zuinig op die jar. Campfire Marshmallow is een geur voor het gehele jaar, vreselijk lekkere haardvuurgeur met een zoete marshmallow-noot.

Goose Creek verzameling

Autumn Romance is ook een grote favoriet! Deze geur lijkt heel erg op Golden Sands van Yankee Candle. Ik vind de kleur en het label helemaal niet bij de geur passen maar dat neem ik maar voor lief. Een heerlijk sterke geur met een licht zoetje en sandelhout. Wildest Dreams heb ik nog nooit gebrand, het is een wat groene geur en vrij zacht. Citrus Lavender is sterk! Tjee. Je huis wordt binnen een heel korte tijd opgefrist, ideaal na een avondje gourmetten. Italian Winter is een van mijn mooiste jars. Dat label en die prachtige kleur

Goose Creek verzameling

Van dat label van Caramel Butter krijg je toch trek?! Deze geur verscheen afgelopen winter en ruikt precies zoals ‘ie heet. Dan Holiday Rum Cake: waaaauw! Deze heb ik als melt wel gebrand maar dan vond ik het echt wat te sterk. Het ruikt heel licht naar chocolade maar is vooral cake met rum, yum! Coffee Shop is een heerlijke koffiegeur en is pas nieuw verschenen net als Peanut Butter & Jelly. Klinkt vies maar lees mijn review maar eens 😀

Goose Creek verzameling

Blue Velvet Cookies is mij teveel geglazuurde koekjes dus deze brand ik eigenlijk niet graag. Ik zou ‘m eens te koop moeten zetten. Deze geur is niet meer verkrijgbaar in de winkels en wat is de pot mooi he? Bath Time is een nieuwe geur, heel apart en echt lekker. Het ruikt echt naar zoet water met een heerlijke rustgevende badolie erin zonder te scherp te zijn. Het is juist een heel zachte geur. Patchouli Leaves dan weer niet 😀 Die is heel aards en ongelofelijk sterk. Black Leather is prachtig met die zwarte was en het luxe label en ruikt echt naar een nieuwe auto met lederen bekleding.

Goose Creek verzameling

Sweet Melon is een superzoete meloengeur. Van die kauwgomballen die naar watermeloen moeten smaken, zoet in kwadraat dus 😉 Red Velvet Cupcake is heel lang een twijfelgeval geweest door de chocolade maar in deze geur is het precies goed gecombineerd; lekker! Echt een avondgeurtje hier. Peanut Butter S’mores is ook veel chocolade en ik ruik toch echt de Peanut Butter Sugar in deze geur.

Goose Creek verzameling

De World Passport serie. Eerst waren ze er enkel in tumblers en toen ook in 19oz jars. Kauian Citrus is een verkwikkende en zoete citrusgeur, Paris is superzoet en vind ik echt een mix van pink sugar met iets fruitigs. En Florence Nightlife is net even zwaarder en donkerder dan Paris, iets minder suikerzoet. Alledrie ruiken heerlijk. Kauian Citrus heb ik ook als tumbler en al gebrand, Paris bewaar ik voor de zomer.

goose creek verzameling

Ook deze zijn een limited edition en van de speciale kerstcollectie 2016. Winter Cabin ruikt naar een haardvuur gecombineerd met een natte bosgeur. Snow Kissed ruikt naar vanille en alcohol, een prima combinatie haha!

Goose Creek verzameling

Dit zijn mijn enige twee medium jars van Goose Creek. Eigenlijk had ik Toasty Pumpkin Toddy besteld maar in plaats van die geur kreeg ik Toasty Hot Toddy; heel kruidig en vooral enorm sterk. Eerst vond ik het helemaal niet lekker maar nadat ik het gebrand heb kan ik het waarderen. Je kunt deze wel echt maar een uurtje aanzetten want je vergaat haha! Black Amber Plum is een van de weinige fruitgeuren waar ik goed bij kan relaxen.

Goose Creek verzameling

Folk Art! Wat vind jij ervan?
Ik vond het verschrikkelijk tot deze collectie uitkwam. Follow your Heart is de geur Peanut Butter Sugar, Be Kind is Sweet Banana Bread en Dream Big is de geur Caramel Butter. Ik vind ze zo mooi dat ik ze nog niet durf te branden.

Goose Creek verzameling

En dan de tumblers! Geweldig, serieus waar. Deze geuren zo ontzettend goed dat ik ze durf te vergelijken met Bath & Body Works. Kauian Citrus noemde ik hierboven al. Midnight London is een mannelijke aftershave geur. Auburn Lake ruikt naar een nat bos op de vroege ochtend en Golden Moonlight is de enige die wat zwakker is van geur. Ik kan deze helaas niet aanraden.
Nouja, dan Peanut Butter Sugar. Ik heb eerder al 1 tumbler opgemaakt en zoals je ziet heb ik er nu weer twee 😛 En Bora Beach, oohhhh die is echt heel erg lekker! Zoet fruit, een beetje suiker en iets van sandelhout. Echt perfect voor de zomer!

Dat was het! 😀
Best veel haha! Oops. Nouja, genieten. En maar eens wat opbranden voordat de nieuwe geuren uitkomen in de zomer. Al vind ik dat ook weer zonde want je wilt toch nooit zonder een van deze geuren komen te zitten?!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Mijn Goose Creek Candle verzameling
Author Rating
5