Prachtig paars! Pruimen zijn niet zo mijn ding, maar amber en musk zeer zeker wel. En laat deze Goose Creek Black Amber Plum nou net die perfecte balans hebben zoals ik van Goose Creek gewend ben.

Sweet plums with a sparkle of mandarin leads into the floralcy of jasmine. A warm background of exotic black amber, vetiver, patchouli and musk create an elegant ending.

Hippiejajee. Ik ben dol op patchouli. En deze geur heeft patchouli, dus ik moest ‘m hebben. Dat gecombineerd met amber en musk kán niet mis gaan. Maar die pruimen?! Laten we het proberen.

De prachtige, paarse kleur, de geur van zoet fruit met kruidige amber en de romantische musk lachen je tegemoet zodra je het doosje opent. En te bedenken dat Goose Creek nog altijd wat verrassingen voor je in petto heeft zodra het op de brander ligt. Het is wel aan te raden deze melt op een elektrische brander te gebruiken.

De was is zo zacht dat het niet te breken valt, het smelt tussen je vingers. Je moet dus echt met een mesje een blokje snijden en deze voorzichtig uit het pakje duwen. Als je zachte was op een brander gebruikt die te heet wordt, verbrand je was of vervliegen de geurnoten snel. Ik gebruik zelf de Action brander of die van Long Island voor Goose Creek. Deze worden niet zo heet als de Scent Chips en dus kun je langer en intenser van je geurwax genieten.

Goose Creek Black Amber Plum

De melt opent met de zoete, donkere geur van pruimen. Het is dan wel een zoete geur, maar absoluut geen frisse. Meestal denk ik bij zoet fruit direct aan aardbei (yuk), deze is niet te vergelijken. Vandaar dat ik het even “donker” noem. Het is wel een vrij zware lucht, en ook nog eens sterk aanwezig. Vervolgens begin je de amber erdoorheen te ruiken. Ik ben gek op amber. Het is een warme, wat kruidige geur die eigenlijk altijd goed is.

De amber en pruim blijven continue op de voorgrond. Zoals ik al zei geeft Goose Creek heel wat geurnoten vrij tijdens het branden en ook deze melt stelt daarin niet teleur.

Af en toe komt er wat patchouli voorbij, een wat rokerige, houtige en groene geur. Ik vind patchouli altijd wat op een wierrook stokje in een nat bos lijken qua geur. Echt wat voor mij, maar ik kan me voorstellen dat er ook mensen zijn die het verafschuwen. Ik denk dat je bij deze geur patchouli nog wel kan waarderen, het is af en toe een vleugje dat perfect mengt met de zoete pruimen en warme amber.

De muskus is continue licht aanwezig, niet overheersend. Muskus ruikt wat parfumachtig, kruidig met heel licht wat bloemige noten. De geur is vooral ontspannend.
Normaal ben ik weg van jasmijn, maar nu kan ik deze bloem niet ontdekken in deze geur? Wellicht omdat de pruimen wat overheersend zijn. Net als die mandarijn niet te ontdekken is voor mij. Mandarijn is wat zoetzuur en fris maar dit herken ik helemaal niet. Wel vind ik Black Amber Plum wat “sappig”, wellicht dat die mandarijn daarachter zit.

Ik brandde Black Amber Plum overdag tijdens de weekendschoonmaak. Het was een grijze dag met veel regen en wind en deze geur paste daarom perfect. Toch kan ik me voorstellen dat ik deze geur op een zomeravond ook zeer zeker ga waarderen. Deze geur zou het hele jaar door kunnen. Houd je niet van fruit, houd je niet van patchouli? Toch zou ik deze geur dan eens een kans geven.

De melt heeft de dag later nog eens 5 uur lang gebrand en daarmee een brandtijd van 10 uur behaald. Nog steeds gaf het geur af maar ik had zin in een ander luchtje. Black Amber Plum zou geen uitzondering van Goose Creek zijn als het niet 12 uur mee zou gaan op de elektrische brander.

Heb jij Black Amber Plum geprobeerd? Ik ben benieuwd wat jij er van vond!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Goose Creek Black Amber Plum
Author Rating
5