Laatst kocht ik een aantal melts via een Facebook-pagina voor “tweedehands”  kaarsen en waxmelts. Bij die bestelling had diegene een aantal extra melts gestopt waaronder ook eentje van Limena’s. En wat een mooie! Bovendien rook het heel erg lekker en ik besloot eens een kijkje te gaan nemen op haar website. Toen ik ook nog eens met een heel leuke korting kon bestellen dankzij de sale ging ik overstag.

En wat zijn ze mooooi! Wauw! Het oog wil ook wat, toch? Ik roep bij deze Limena’s uit tot Hollandsche Sweet Mam’selle. Sweet Mam’selle komt uit Duitsland en haar melts zijn ook altijd zo prachtig versierd. Limena’s kun je gewoon in Nederland kopen. Ik laat je hieronder zien wat ik heb besteld met een korte beschrijving.

Limena’s Sweet Lavender

Limena's Sweet Lavender

Dit taartje is de uitstekende mix van Franse lavendel met het zoete van vanille. Doordat er echte lavendel in het taartje verwerkt is komt de lavendel heerlijk tot zijn recht.

Sweet Lavender ruikt droog meer naar lavendel dan naar vanille al ruik ik wel degelijk de vanille als zoete noot. Lekker! En het taartje is wel 70 gram! Daar kan ik lekker lang mee doen dus. Nu maar 2,50! Geen geld voor zoveel was. Even ter vergelijking; een Yankee Candle tart is 27 gram en kost 2,00.

Limena’s Fluffy Marshmallow

Limena's Fluffy Marshmallow

Grote pluizige marshmallows vermengd met heerlijke romige cakebeslag.

Deze had ik per ongeluk twee keer besteld. In een zakje krijg je twee melts van elk 20 gram. Nu heb ik er vier. Maar dat vind ik helemaal niet erg want als je hier meeleest weet je dat ik dol ben op marshmallowgeuren. Deze ruikt eigenlijk exact zoals die van Sweet Mam’selle. Poederige suiker en vanille: yum!

Limena’s Enchanted Forest

Limena Enchanted Forest

Deze tulband vaart door groene varen diep een sprookjesbos in, waar je zachte houttonen, frisse appeltje en een snufje zoete goude magie ruikt.

65 gram! Huge! Ik weet droog nog niet wat ik ervan moet vinden. Het is een beetje kruidig maar ook nattig groen als je snapt wat ik bedoel? Waarschijnlijk niet en ik neem je niets kwalijk. Het ruikt als een stapel natte bladeren in het bos waar je speculaasjes doorheen stampt. Ja. Maar wie weet is het brandend wel heel anders of ruikt de combinatie juist heerlijk.

Limena’s Roasted Marshmallow

Limena's Roasted Marshmallows

Wie houd er nou niet van heerlijke zoete donzige marshmallows die net boven een knisperend kampvuur zijn geroosted. Mmm
Deze geur is minder zoet dan enkel marshmallow geur, maar juist romerig en voller van geur.
Pas op dat je er geen hap van neemt 😉

Deze ziet er echt uit als een geroosterde marshmallow die langzaam gekaramelliseerd is aan je stokje. Yum! Ik wil er inderdaad bijna een hap van nemen. Ik ruik niet iets geroosterds maar ik ruik wel een zoete geur met vanille. Ik ben heel benieuwd hoe deze op de brander is. Droog vind ik het niet een heel speciale geur.

Limena’s Slice of White Tea

Limena's Slice of White Tea

Deze dupe van Bvlgari, is een heerlijke zacht bloemige geur met de samenstelling van witte thee, bergamot en oranjebloesem, met een vleugje van peper, kardamon, rozen en wat lichte houttonen.

Wat een prachtige melt! Net een stukje taart en het heeft glitters en… een eendje! Zo zoet! De geur is ook nog eens heerlijk! Ik ken de originele geur niet maar dit is een heerlijke frisse en zachtzoete geur die me een beetje aan de White Tea van Yankee Candle doen denken met een bloemennoot erdoorheen. Ook deze kwam uit de sale en kostte me maar 1,50 voor dit prachtige stukje taart van 30 gram.

Limena’s Let’s Ride a Unicorn

Limena's Lets Ride an Unicorn

Zoete kleurrijke eenhoorns, overgoten met kers, zoethout en vanille cakebeslag. Omringd in vanille poedersuiker, zoete suiker hagelslag, wandelend op een pad van buttercream.

Oehhh, die kleuren! Echt zoals ik een eenhoorn zou willen zien, lekker girly. Wat een rotwoord. Meisjesachtig. Jaaaa. De beschrijving vind ik heel anders dan ik had verwacht. Het ruikt vooral naar een heel zoet fruitsnoepje met een zachte vanillenoot. Zoethout en cakebeslag herken ik niet. Je krijgt twee melts van elk 20 gram voor 2,50.

Limena’s Never Ending this Summer

Limena's Never Ending this Summer

Een zwoele mix van framboos lychee sorbet, zonovergoten magnolia en vanille sandelhout. (Dupe Endless Weekend)

Endless Weekend is een geur van Bath & Body Works. Ik heb wel eens een review van het mini-kaarsje geschreven, maarrr dit is een andere Endless Weekend. Dit is de Endless Weekend van de verzorgingslijn en die is toch echt heel anders. Fruitig zoet, echt heel erg lekker! Het is een heel vrolijke geur die ondanks het toch behoorlijk aanwezige fruit alsnog zacht is dankzij het sandelhout en de vanille.

Limena’s All the Chicks go Peep Peep

Limena's All Chicks go Peep Peep

Boter crème en vanille bonen worden gemixt in donzige witte marshmallow en zoete suiker om de zintuigen te verleiden.

Dankzij het plaatje op de website en de naam dacht ik dat dit een dupe zou zijn van Yankee Candle. De beschrijving had kunnen kloppen maar droog ruik ik ook een frisse citroennoot erdoorheen? Wie weet is mijn neus van slag. Maar dit is wel een heerlijke voorjaarsgeur en wat zijn de melts weer prachtig. Ik ben heel benieuwd naar deze geur op de brander. Ik denk dat dit mijn favoriet is van de bestelling.

Limena’s Macarons

Limena's Macaron

De perfecte koekjes, knisperend aan de buitenkant met een heerlijk zachte gel aan de binnenkant.
Deze geur is een fijne mix van geroosterde amandels met vleugje frisse sinaasappel, afgetopt met vanille boontjes.
Pas op dat je geen hap neemt 😉

Die is mooi! Helaas vind ik het droog niet zo lekker ruiken. Ik ruik teveel sinaasappel, geen vleugje. Maar! Macaron Treats van Yankee Candle vond ik ook pas lekker toen ik het ging branden dus wie weet verrast deze geur mij op de brander.

Cadeautjes

Limena's Sex on the Beach

Ik kreeg er heerlijke cadeautjes bij. Sowieso een kortingscode om de volgende bestelling 10% korting te krijgen. Ook kreeg ik bovenstaande melts in de geur Sex on the Beach. Een heerlijke en opzwepende fruitgeur. Ideaal voor straks in de zomer!

Ook kreeg ik een heel verse tart die je op de beginfoto ziet. De geur Mommy, let’s bake cookies! Op het zakje staat dat ik die moet laten rusten tot 20 februari. De olie is dan beter opgenomen in de tart en zo krijg je dus een betere geur. Lekker! 😀

En ik kreeg nog een gratis geur. Kiss of Passion. Een zacht bloemige geur met iets aards als patchouli erdoorheen. Denk ik? Ik kan de beschrijving op de website niet terugvinden.

Ben je ook nieuwsgierig naar Limena’s Candles? Het is mooi, het is leuk om te krijgen maar ook om te geven en tot nu toe ben ik heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Ik ga ze zo snel mogelijk op de brander proberen. Wil je ze ook alvast proberen? Dan kun je via haar website bestellen.