Candleberry Crushed Honeydew wordt als volgt beschreven:

Fresh, sweet and clean. You can almost taste the honeydew as this candle burns!

Het is meloen!
Tweede Paasdag was ik bij Kadoshop de Duizendpoot in Wijk en Aalburg en heb ik mijn neus in vrijwel alle Candleberry doosjes gestoken. Welke geur moest ik dan toch meenemen? Eerlijk gezegd was Crushed Honeydew de enige die mij direct aansprak en dus besloot ik deze mee te nemen om te testen.

Wat me direct opviel is de grootte van dit blok. De Simmer Tart, zoals Candleberry het noemt, is een soort taartje met acht stukken. Deze stukken kun je dus per stuk op de brander gebruiken. De stukken alleen al zijn best groot, ze zijn misschien zelfs groter dan de blokjes van Bridgewater wax. Ik kan nergens terugvinden hoeveel gram wax deze “cake” bevat.

De Simmer Tart ruikt naar een heerlijk frisse en zoete meloen. Nog zoeter dan watermeloen, het ruikt als de echte suikermeloen. Ik probeerde eerst een blok op de elektrische Action brander maar helaas kwam er maar weinig geur vanaf. Bovendien werd na een uur of twee de geur al anders, ik leek er al wax doorheen te kunnen ruiken en dat op de elektrische? Op een elektrische brander wordt de melt geleidelijker verwarmd dus zou je juist langer van de geur moeten kunnen genieten. Toch, om het maar zeker te weten, deed ik een blokje op de brander met een waxinelichtje. Helaas ging het hier precies hetzelfde 🙁 Ik rook geen sterke meloengeur, het bleef zacht op de achtergrond en de geur was zelfs vrij chemisch als die van een goedkope kauwgombal. En inderdaad, na een uur of twee begon de geur zich te mengen met die van wax. Balen!

Eigenlijk vind ik dit niet kunnen. Candleberry kost namelijk heel wat meer dan de andere waxmelts die ik besproken heb op deze pagina, namelijk € 11,45! Je krijgt dan natuurlijk wel acht blokjes maar toch, dat maakt € 1,43 per blokje! En dat voor twee uurtjes geur en niet eens een bijzonder lekkere. Hm ik ben teleurgesteld. Maar ik heb nog twee blokjes liggen van andere geuren dus ik zal Candleberry nog twee kansen geven.

Je kunt Candleberry in Nederland alleen bij Kadoshop de Duizendpoot bestellen en gelukkig ook per blokje zodat je eerst wat kunt proberen. Heb jij Candleberry al geprobeerd?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Candleberry Crushed Honeydew
Author Rating
1